Tirdzniecības centri organizē tirgošanos ārpus telpām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Zviedrijas mājokļu labiekārtošanas preču kompānijas "IKEA" lielveikals, kurš slēgts pēc valdības lēmuma par tirdzniecības centru slēgšanu brīvdienās un svētku dienās jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatīšanās ierobežošanai.
Zviedrijas mājokļu labiekārtošanas preču kompānijas "IKEA" lielveikals, kurš slēgts pēc valdības lēmuma par tirdzniecības centru slēgšanu brīvdienās un svētku dienās jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatīšanās ierobežošanai. Foto: Paula Čurkste/LETA

Vairāki tirdzniecības centri Rīgā gatavi organizēt saviem nomniekiem tirdzniecību un attālināti iegādāto preču izsniegšanas punktus ārtelpās, informē tirdzniecības centru pārstāvji.

Kopš piektdienas pie tirdzniecības centra "Akropole" ārā sācis darboties vienots pasūtījumu izsniegšanas punkts, kur apmeklētāji varēs saņemt iepriekš tiešsaistē iegādātas un apmaksātas preces no "Akropolē" esošajiem veikaliem, aģentūrai LETA pavēstīja tirdzniecības centra pārstāvji. Pasūtījumu izsniegšanas punkts darbosies ārpus "Akropoles" telpām, pie B ieejas.

"Akropoles" pārstāvji skaidroja, ka vienotais pasūtījumu izsniegšanas punkts izveidots, lai ierobežojumu apstākļos turpinātu apmeklētājiem nodrošināt attālināti iegādāto preču izsniegšanu, vienlaikus ievērojot visus valstī noteiktos ierobežojumus un epidemioloģiskos drošības pasākumus.

Tostarp preču izsniegšanas punktā izvietotas uzlīmes par nepieciešamo distancēšanos, novietota iekārta roku dezinfekcijai, kā arī preču izsniegšanas procesu un epidemioloģisko drošības prasību ievērošanu kontrolēs pasūtījumu izsniegšanas punkta darbinieks, kurš pasūtījumu saņēmējiem varēs sniegt palīdzību neskaidrību gadījumā.

Lai saņemtu pasūtījumu vienotajā pasūtījumu izsniegšanas punktā, pasūtījuma apmaksa jāveic jau iepriekš. Ierodoties preču izsniegšanas punktā, individuāli telefoniski jāsazinās ar attiecīgo veikalu, paziņojot par savu ierašanos un nosaucot pasūtījuma numuru.

Attālināti iegādāto preču izsniegšanu pie "Akropole" nodrošina 14 veikali - "Nike", "Milani", "Samsung", "iDeal", "Euronics", "Latvijas mobilais telefons", "Tele2", Bite", "Tet", "Baltic Data", "PSX.LV", ""Evelatus Douglas", kā arī "L'Occitane".

Valdība ceturtdien nolēma, ka lielajos tirdzniecības centros klātienē varēs strādāt arī datoru un telekomunikāciju specializētie veikali. "Akropoles" pārstāvji uzsvēra:

Grozījumi vēl nav publicēti, bet tiklīdz tas notiks, attiecīgie veikali sāks darbu iekštelpās.

Tirdzniecības centra "Spice" vadītāja Kadrija Pudova pavēstīja, ka "Spice" kopā ar nomniekiem, kas ir gatavi pielāgoties "pat absurdākajiem lēmumiem", meklē risinājumus un turpina alternatīvus darbības veidus. Pašreiz tiek organizēta āra tirdzniecība un tiek ierīkoti preču saņemšanas punkti - "Spice" un "Spice Home" autostāvvietās.

Par plāniem sākt ielu tirdzniecību iepriekš publiski ziņoja arī tirdzniecības centra "Domina" vadība, informēja uzņēmumā.

Rīgas domes Komunikācijas pārvaldē atklāja, ka Pārdaugavas izpilddirekcijā no 1.aprīļa par atļauju īslaicīga rakstura ielu tirdzniecības organizēšanai ir saņemti trīs iesniegumi.

Vienlaikus tiek prognozēts, ka šādi iesniegumi būs vairāk, jo tiekot izrādīta interese par ielu tirdzniecību.

Pārdaugavas izpilddirekcijā sniegtas arī telefoniskas konsultācijas par ielu tirdzniecību pie tirdzniecības centriem "Olimpija" un tirdzniecības centra "Riga Plaza".

Ielu tirdzniecības projekta saskaņošana jāveic arī Rīgas pilsētas būvvaldē. Tajā gan atzina, ka nav atsevišķa regulējuma pasūtījumu izsniegšanas punkta izvietošanai, jo tā neskaitās ielu tirdzniecība klasiskajā izpratnē. Pašreiz būvvaldē šis jautājums tiekot risināts. Vienlaikus arī šādu punktu atvēršana bez saskaņošanas būvvaldē neesot atļauta.

Attālināti iegādāto preču izsniegšana joprojām nav aizliegta internetveikalu preču izsniegšanas punktos, ja tie atrodas ārpus tirdzniecības centriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu