Saeimas komisija skatīs kolektīvo iesniegumu par braukšanas apmācībām un eksāmeniem autoskolās pandēmijas laikā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: michaeljung, Shutterstock.

Šodien Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēdē diskutēs par Covid-19 Operatīvās vadības grupas lēmumiem Covid-19 pandēmijas laikā.

Tāpat komisijas darba kārtībā iekļauti jautājumi par motociklu vadītāju braukšanas apmācību un eksāmenu organizēšanu pandēmijas laikā, kā arī kolektīvo iesniegumu "Atļaut braukšanas apmācības un eksāmenus autoskolās".

Jau ziņots, ka "Atļaut braukšanas apmācības un eksāmenus autoskolās" iniciatīvas autori lūdz noteikt atļauju braukšanas un pirmās palīdzības eksāmeniem autoskolās visā Covid-19 krīzes laikā. Viņuprāt, "viss liecina", ka tas nekādi neietekmētu Covid-19 izplatību.

Iniciatīvas autori apgalvo:

Sabiedriskajā transportā pasažieri maskās nereti ir ļoti daudzi un arī ļoti tuvu viens otram, bet braukšanas apmācībā un eksāmenā tie ir divi cilvēki mašīnā, un abi ir maskās vai pat šķirti ar starpsienu.

Tāpat idejas rosinātāji uzsver, ka, liedzot šos pakalpojumus, darbu zaudē instruktori, bet bez pakalpojuma palikušajiem klientiem zūd sajūta par taisnīgumu valstī.

Viņuprāt, braukšanas nodarbību un eksāmenu atcelšanas dēļ saslimstība valstī nemazināsies. Pēc viņu domām arī nekas neliecina, ka braukšanas apmācības un eksāmeni būtu starp nozīmīgākajiem Covid-19 inficēšanās avotiem.

"Tam acīmredzami nav sakara ar autoskolām, kurās gan personāls, gan klienti ir apzinīgi un disciplinēti. Ir jāatzīst, ka ierobežojumi autoskolu darbam ir nepārdomāti, un tos ir jāatceļ arī uz turpmāko Covid-19 krīzes laiku," uzskata parakstu vākšanas iniciatori.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu