Igaunijas Rīgikogu Baltajā zālē atgriežas ES karogi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Eiropas Savienības karogs
Eiropas Savienības karogs Foto: Patrīcija Eglīte/LETA

Igaunijas Rīgikogu Baltajā zālē pēc jaunā parlamenta priekšsēdētāja, Centra partijas līdera Jiri Ratasa ierosmes atkal atgriezušies Eiropas Savienības (ES) karogi, kas no turienes tika iznesti 2019.gadā saskaņā ar viņa priekšteča, Konservatīvās tautas partijas (EKRE) pārstāvja Henna Pelluāsa rīkojumu, vēsta laikraksts "Postimees".

Ratass, kas spīkera amatā stājās pirms nepilna mēneša, iepriekš izteicies, ka Igaunijas karoga atrašanos parlamenta zālē atzīst par svarīgu, bet vienlaikus uzskata, ka dalību Eiropas Savienībā Igaunija var uzskatīt par veiksmes stāstu.

"Tas mums noteikti ir ieguvums drošības ziņā, ES ir nostiprinājusi mūsu ekonomiku un, runājot par kultūru, esam varējuši brīvi mācīties un ceļot. Protams, jāpiemin arī investīcijas," viņš norādījis, piebilstot, ka Igaunija lepojas būt ES dalībvalsts.  "Baltajā zālē ir četras vietas karogiem, no tām divas ir jāatvēl mūsu mīļotajam zilmelnbaltajam karogam un divas - ES karogam."

Iepriekšējais Rīgikogu spīkers Pelluāss pēc stāšanās amatā  2019. gada aprīlī deva rīkojumu ES karogus izvākt no parlamenta Baltās zāles un aizstāt tos ar Igaunijas valsts karogiem. Kā viņš tobrīd atgādināja žurnālistiem, ES karogi Baltajā zālē tika ienesti 2017.gada otrajā pusē, kad Igaunija bija ES  prezidētājvalsts.

Aizvadītajā nedēļas nogalē bijušais EKRE priekšsēdētājs Marts Helme, kas iepriekšējā, Jiri Ratasa vadītajā Igaunijas valdībā ieņēma iekšlietu ministra amatu, sabiedriskajai raidorganizācijai ERR paziņoja, ka gatavojas parlamentā veidot deputātu grupu, kas iestāsies par Igaunijas izstāšanos no ES, saskatot tur "federālisma tendences un neomarksistiskās ideoloģijas uzplaukumu".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu