Krievija aizliedz lidojumus uz Turciju; pusmiljonam pilsoņu izjaukti ceļojumu plāni (35)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: OZAN KOSE / AFP

Krievijas varasiestādes aizliegušas no 15.aprīļa līdz 1.jūnijam lidojumus uz Turciju. Lēmums skars vairāk nekā 500 000 cilvēku, kuri šajā laikā bija ieplānojuši ceļojumus, vēsta raidorganizācijas BBC Krievijas ziņu dienests.

Amatpersonas lēmumu pamatojušas ar epidemioloģisko situāciju Turcijā, taču tas pieņemts neilgi pēc tam, kad Turcijas autokrātiskais līderis Redžeps Tajips Erdogans pauda atbalstu Ukrainas teritoriālajai nedalāmībai.

Kamēr aizliegums būs spēkā, vienīgie izņēmumi būs Krievijas pilsoņu repatriācijas reisi, kā arī divi reisi nedēļā, kas kursēs maršrutā Maskava-Stambula un Stambula-Maskava.

Šajā laikā tūroperatoru piedāvātos ceļojumus no Krievijas uz Turciju iegādājušies vairāk nekā 500 000 cilvēku par kopējo summu 35 miljardiem rubļu (385 miljoniem eiro). Tajā nav ieskaitīti tūristi, kuri paši rezervējuši lidojumus un viesnīcu.

Krievijas autokrātiskā prezidenta Vladimira Putina runasvīrs Dmitrijs Peskovs paziņojis, ka aizliegumam esot "tikai un vienīgi epidemioloģisks raksturs" un ka tas saistīts ar augstiem saslimšanas rādītājiem Turcijā. 12.aprīlī Turcijā tika reģistrēti vairāk nekā 50 000 jaunu inficēšanās gadījumu ar jauno koronavīrusu.

Krievijas iedzīvotāji internetā publicējuši daudzas sūdzības par izjauktajiem ceļojumu plāniem, novēroja BBC.

Komentāri (35)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu