Erdogans atbalsta Ukrainas teritoriālo nedalāmību (58)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans, sestdien Stambulā tiekoties ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, aicināja konfliktu Austrumukrainā atrisināt diplomātiskā ceļā, kā arī izteica atbalstu Ukrainas teritoriālajai nedalāmībai.

"Mēs uzskatām, ka pašreizējā krīze var tikt atrisināta ar mierīgiem un diplomātiskiem līdzekļiem, balstoties Ukrainas teritoriālajā nedalāmībā un starptautiskajās tiesības," sacīja Erdogans preses konferencē pēc abu prezidentu sarunām.

Turcija ir stingri iestājusies par Ukrainas nedalāmību un suverenitāti. Mēs esam atkārtoti apstiprinājuši savu lēmumu neatzīt Krimas okupāciju

Krimas tatāri, kas ir apmēram 10% pussalas iedzīvotāju, ir turkiem etniski radniecīga tjurku tauta, un Turcija ir regulāri aizstāvējusi viņu tiesības.

Tikšanās laikā Turcijas un Ukrainas prezidenti pārrunāja arī abu valstu sadarbības paplašināšanu aizsardzībā. Zelenskis žurnālistiem teica, ka iecerēta sadarbība bruņojuma jomā, tostarp iznīcinātājlidmašīnu konstruēšanā. Ukraina ir iegādājusies sešus Turcijā ražotos kaujas dronus "Bayraktar".

Pēdējā laikā starptautisku satraukumu izraisījušas ziņas par Krievijas karaspēka koncentrēšanu pie Ukrainas robežām.

Konfliktā Ukrainas austrumos dzīvību zaudējuši 13 000 cilvēku, bet apmēram trīs miljoni devušies bēgļu gaitās.

Komentāri (58)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu