Sultāns Kadirovs un viņa bagātais harēms (40)

Izmeklē "Projekt"
Foto: AP Photo/ Musa Sadulaayev, Ekrānuzņēmums no video, Ihor Voloshyn/Shutterstock. Kolāža: TVNET
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

Čečenija, kuras vadonis zvēr uzticību Maskavai un Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, realitātē vairāk ir teritorija, kur faktiski nedarbojas mūsdienīgas Eiropas valsts pamatlikumi - Čečenijas galva Ramzans Kadirovs piekopj daudzsievību, savas plašās “ģimenes” uzturēšanai tērē milzīgas summas, kas daudzkārt pārsniedz viņa oficiālos ienākumus, secināts Krievijas pētnieciskās žurnālistikas izdevuma “Projekt” veiktajā izmeklēšanā. 

“Projekt” atgādina, ka Kadirovs iepriekš vairākkārt publiski paudis atbalstu daudzsievības legalizēšanai Kaukāzā.  

Kā noskaidrojis “Projekt”, Kadirovam, neskaitot likumīgo sievu, ir vēl vismaz viena cita sieva.

Par Kadirova otro sievu kļuvusi Fatima Hazujeva. Kadirovs ar viņu iepazinās 2006.gadā, kad tolaik 15 gadus vecā Hazujeva ieguva otro vietu Čečenijā notikušajā skaistumkonkursā. 

Hazujeva uzaugusi mazā Čečenijas ciematā Makhetos. To, ka viņa kļuvusi par Kadirova sievu, izdevuma “Projekt” apstiprināja vairāki Makhetu iedzīvotāji. Kadirova laulības ar Hazujevu apstiprina arī čečenu blogeris Tumso Abdurahmanovs, kurš bijis Hazujevas brāļa draugs. 

Otrās sievas dzīvokļi Maskavā un pils Groznijā

Uz Kadirova sievu vārda reģistrēti vairāki nekustamie īpašumi gandrīz 800 miljonu rubļu (8,8 miljonu eiro) vērtībā, apgalvo “Projekt”. 

Fatima Hazujeva strādā Čečenijas vadītāja Kadirova administrācijā - viņas oficiālā alga ir mazāka par 100 000 rubļiem (1100 eiro) mēnesī. Tomēr viņai pieder nekustamie īpašumi 370 miljonu rubļu (4,1 miljona eiro) vērtībā.

Hazujevai pieder vairāki dzīvokļi Maskavā. 19 gadu vecumā - četrus gadus pēc dalības skaistumkonkursā - jaunā sieviete kļuva par īpašnieci 130 kvadrātmetrus plašam dzīvoklim Maskavā. Gadu vēlāk Hazujeva kļuva par īpašnieci vēl vienam dzīvoklim Maskavā. 

Šis 290 kvadrātmetrus plašais dzīvoklis atrodas pavisam netālu no dzīvojamā kompleksa, kurā dzīvoklis pieder Kadirova oficiālajai sievai Medeni Kadirovai. 

Kopš 2017.gada Hazujevai pieder vēl viens dzīvoklis Maskavā - tas aizņem 200 kvadrātmetrus.

Saskaņā ar Krievijas kadastra reģistrā atrodamo informāciju, uz Hazujevas vārda reģistrēta ar pils Čečenijas galvaspilsētā Groznijā - šī ēka atrodas pavisam netālu no Kadirova darba rezidences. Pils izvietota zemesgabalā, kas aizņem vairāk nekā 9000 kvadrātmetru. 

“Projekt” nav aplēsis šī īpašuma vērtību, tomēr izdevums norāda, ka greznībā tas neatpaliek no Rubļovkas Piemaskavā, kur dzīvo daudzi Putina režīma elites pārstāvji. 

Tikmēr Fatimas Hazujevas māte Sacita šā gada sākumā kļuva par īpašnieci rehabilitācijas centram, kas pirms gada tika uzbūvēts Mahketos.

Likumīgās sievas viltus paralēlā personība 

Ramzans un Medni Kadirovi
Ramzans un Medni Kadirovi Foto: Reuters/ScanPix

Kadirova likumīgajai sievai Medni Kadirovai arī pieder vairāki ekskluzīvi nekustamie īpašumi Maskavā, tomēr lielākā daļa no tiem nav iekļauti viņas ienākumu deklarācijā. 

Deklarācijā minēts tikai viens 210 kvadrātmetrus plašs dzīvoklis Maskavā, kas oficiāli pieder Kadirovai. 

Pārējie īpašumi reģistrēti uz kādas Madni Musajevas vārda - “Projekt” apgalvo, ka tā ir Medni Kadirovas viltus identitāte. 

Medni Kadirovai un Medni Musajevai ir identisks dzimšanas datums, vārds un tēvavārds. 

Šā gadsimta sākumā uz Medni Musajevas vārda bija reģistrēts arī Kadirovu ģimenes dzīvoklis. 

“Medni Musajevas” identitāti Medni Kadirova, kas, kā Kadirova sieva, ir pakļauta ASV sankcijām, var izmantot, lai ceļotu uz ārvalstīm, nepiesaistot sev lieku uzmanību. 

Ēkā Maskavā, kurā atrodas Medni Kadirovas deklarācijā minētais dzīvoklis, 225 kvadrātmetrus plašs dzīvoklis pieder arī “Medni Musajevai”. Šī īpašuma vērtību “Projekt” lēš 115 miljonu rubļu (1,3 miljonu eiro) apmērā. 

Uz Medni Musajevas vārda Maskavā reģistrēts vēl viens - 187 kvadrātmetrus plašs dzīvoklis 85 miljonu rubļu (940 000 eiro) vērtībā. 

Trešā sieva? 

“Projekt” savā pētījumā arī atgādina, ka iepriekš Krievijas mediji vēstīja par vēl vienu iespējamo Kadirova sievu - čečenu dziedātāju un dejotāju Aminatu Ahmadovu. 

Vai Ahmadova tiešām ir trešā Kadirova sieva, nav zināms. 

“Projekt” pētījumā nav minēti nekustamie īpašumi, kas pieder Ahmadovai. 

Komentāri (40)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu