Kadirova radiniekiem pieder ekskluzīvi īpašumi Maskavā (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Čečenijas vadītājs Ramzans Kadirovs, dzīvokļu komplekss “Sokoļinoje gņezdo''.
Čečenijas vadītājs Ramzans Kadirovs, dzīvokļu komplekss “Sokoļinoje gņezdo''. Foto: Ekrānšāviņš, AP. Kolāža:TVNET

Čečenijas vadītāja Ramzana Kadirova radiniekiem pieder ekskluzīvi nekustamie īpašumi Maskavā. Šie radinieki vai viņu laulātie draugi ieņem augstus sabiedriskus amatus Čečenijā, kas nozīmē, ka minētajiem īpašumiem būtu jābūt redzamiem amatpersonu deklarācijās. Tomēr tā tas nav, secināts pētnieciskās žurnālistikas projekta “IStories” veiktajā izmeklēšanā. 

Kadirova māsai Zarganai kopš 2004.gada pieder 131,7 kvadrātmetrus plašs dzīvoklis Maskavas dzīvojamajā kompleksā “Sokoļinoje gņezdo”. 

Zarganas Kadirovas vīrs Ramzans Čerhigovs ir Čečenijas transporta un sakaru ministrs. 

Tomēr nevienā amatpersonas deklarācijā, kas tapušas periodā no 2012. līdz 2019. gadam, viņš nav norādījis, ka viņa sievai pieder minētais dzīvoklis. 

Dzīvoklis kompleksā “Sokoļinoje gņezdo” kopš 2011.gada pieder arī kādai Zaremai Čerhigovai. “IStories” uzskata, ka viņa ir Kadirovas un Čerhigova nepilngadīgā meita. 

Šādā gadījumā Čerhigovam meitas dzīvoklis arī būtu jānorāda amatpersonas deklarācijā. 

Otra Ramzana Kadirova māsa Zulaja Kadirova ir Čenenijas vadītāja un valdības administrācijas lietu vadītāja vietniece. 

Arī viņai pieder dzīvoklis Maskavas dzīvojamajā kompleksā “Sokoļinoje gņezdo”. Zulajas dzīvokļa platība ir 167,7 kvadrātmetri. Tomēr viņas amatpersonas deklarācijā šis dzīvoklis nav norādīts. 

Vienu reizi – 2018.gadā - šo dzīvokli savā deklarācijā norādīja Zulajas vīrs Salmans Zakrijevs - viņš ir Čečenijas parlamenta priekšsēdētāja pirmais vietnieks. 

Dzīvoklis minētajā Maskavas kompleksā pieder arī Zulajas un Salmana 30 gadus vecajam dēlam Jakubam. Viņš ir ieņēmis vairākus augustus sabiedriskus amatus Čečenijā, tomēr šo dzīvokli nav norādījis nevienā no savām deklarācijām. 

Dzīvoklis “Sokoļinoje gņezdo” pieder arī Ramzana Kadirova brālēnam Trupalam Ali Ibragimovam, kurš vada Čečenijas Šalinskas rajona administrāciju. Arī viņš dzīvokli savā deklarācijā nav pieminējis. 

“IStories” atgādina, ka iepriekš sev piederošos nekustamos īpašumus slēpis arī pats Ramzans Kadirovs.  

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu