Krievijas aizliegums lidot uz Turciju: pie "Turkish Airlines" biroja Maskavā gara rinda (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: REUTERS/Kaan Soyturk/File Photo

Pēc Krievijas lēmuma aizliegt lidojumus uz Turciju, kā rezultātā izjaukti ceļojumu plāni apmēram pusmiljonam cilvēku, pie aviokompānijas "Turkish Airlines" biroja Maskavā izveidojusies gara rinda, vēsta uzdevums "Forbes.ru".

Krievijas varasiestādes aizliegušas lidojumus uz Turciju no 15.aprīļa līdz 1.jūnijam. Amatpersonas lēmumu pamatojušas ar epidemioloģisko situāciju Turcijā, taču tas pieņemts neilgi pēc tam, kad Turcijas autokrātiskais līderis Redžeps Tajips Erdogans pauda atbalstu Ukrainas teritoriālajai nedalāmībai.

Šajā laikā tūroperatoru piedāvātos ceļojumus no Krievijas uz Turciju iegādājušies vairāk nekā 500 000 cilvēku par kopējo summu 35 miljardiem rubļu (385 miljoniem eiro). Tajā nav ieskaitīti tūristi, kuri paši rezervējuši lidojumus un viesnīcu.

Daudzi Maskavas iedzīvotāji pieņemtā lēmuma dēļ vēlas apmainīt rezervētās lidmašīnas biļetes vai atgūt samaksāto naudu.

Krievijas mediji vēsta, ka pēc aizlieguma stāšanās spēkā Krievijas pilsoņiem esot bijušas grūtības atgriezties mājās, izmantojot reisus caur Stambulu.

"E-pastā pienāca ziņa no "Turkish Airlines", ka mana lidojuma Tbilisi-Stambula-Maskava pēdējais posms ir atcelts," aģentūrai "Interfax" stāstīja kāda sieviete no Krievijas. "Papildinformācijā bija norādīts, ka ar aviokompāniju iespējams sazināties telefoniski. Taču tur bija tikai automātiskais atbildētājs bez iespējas sazināties ar operatoru. Informācija par atgriešanos Krievijā netika sniegta."

Portāls "Fontanka" ziņo, ka gara rinda trešdien bija izveidojusies arī pie "Turkish Airlines" biroja Sanktpēterburgā. Tur sapulcējušies cilvēki izdevumam pastāstīja, ka klientus apkalpojot tikai viens darbinieks.

Kamēr aizliegums būs spēkā, vienīgie izņēmumi būs Krievijas pilsoņu repatriācijas reisi, kā arī divi reisi nedēļā, kas kursēs maršrutā Maskava-Stambula un Stambula-Maskava.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu