Elizabete II savu 95. dzimšanas dienu neatzīmēs. Vai viņa atteiksies no troņa? (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

21. aprīlī Lielbritānijas karalienei apritēs 95. dzimšanas diena. Šoreiz svētku noskaņojuma nebūs, jo nupat (19.04.) Viņas Majestāte viņsaulē pavadīja savu mīļoto vīru Edinburgas hercogu princi Filipu, ar kuru kopā bija pavadījusi 73 skaistus laulības gadus. 

Lielbritānijas monarhiem ir senas tradīcijas - svinēt savu dzimšanas dienu divas reizes. Karaliene Elizabete II ir dzimusi 1926. gada 21. aprīlī, bet oficiāli karalienes dzimšanas diena tiek svinēta jūnijā ar svinīgu parādi un svētkiem tautai.

Diemžēl pandēmija vieš savas korekcijas un karaliene 21. aprīlī jau otro gadu pēc kārtas ciemos nevarēs sagaidīt savus bērnus, mazbērnus un mazmazbērnus, tomēr viņa visus satiks tiešsaistē.

Turklāt šogad karaļnamā aizvien ir sēras, kas nerosina līksmot, tāpēc karaliene ir izlēmusi neakcentēt sava mūža 95. gadadienu. 

Līdz šim karaliene ik gadu saviem faniem publiskoja kādu jaunu ģimenes foto, šogad tas nenotiks. 

Šī būs karalienes Elizabetes pirmā dzimšanas diena pēc viņas vīra nāves. Princis Filips tika apglabāts Sv. Jura kapelā Vindzoras pilī. Viņš nomira 9. aprīlī 99 gadu vecumā, tikai divus mēnešus pirms savas 100. dzimšanas dienas.

Tomēr karaliene šajā dienā nebūs viena. Viņa ir kopā ar saviem uzticamākajiem darbiniekiem un saviem trīs korgija kucēniem, ar kuriem tikusi manīta nesen pastaigājamies Frogmoras dārzos. 

Pastāv arī pieņēmumi, ka princis Harijs, kurš atgriezās, lai apmeklētu vectēva bēres, pagarinās savu uzturēšanos Lielbritānijā līdz karalienes dzimšanas dienai.

Dzimšanas dienā atteikties no troņa? 

Daudzkārt tika arī apspriesta Lielbritānijas monarhijas nākotne; rodas jautājumi par karalienes Elizabetes II iespējamo atteikšanos no troņa. Karaliene valda jau 69 gadus, kas ir rekordskaitlis Lielbritānijas monarhu vēsturē. Sarunā ar "True Royalty TV The Royal Beat" eksperts Roberts Jobsons sacīja: "Es joprojām esmu pārliecināts, ka tad, kad karalienei apritēs 95 gadi, viņa atkāpsies no karalisko pienākumu pildīšanas."

Tomēr biogrāfiju autors Ričards Ficviljams neredz iemeslu šiem minējumiem un "Express UK" izsakās: "Jāatceras, ka tad, kad karaliene 1947. gadā kāpa tronī, viņa zvērēja Lielbritānijai kalpot visu savu mūžu. Viņa ir dziļi reliģioza persona, tāpēc šis zvērests viņai ir svarīgs katrā tā vārdā.  Es domāju, ka viņa un Edinburgas hercogs (princis Filips) ir brīnišķīgi piemēri personām ar cienījamu vecumu. Protams, slimība vai darbnespēja kaut ko mainītu. Bet es nedomāju, ka viņai ir nodoms atkāpties!"

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu