Internetā nopludināti Navaļnija atbalstītāju personīgie dati (15)

TVNET/Meduza
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs.
Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs. Foto: REUTERS/Shamil Zhumatov/File Photo

Internetā nopludināti Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija atbalstītāju, kuri bija reģistrējušies vietnē "Brīvību Navaļnijam", personīgā informācija - vārdi, adreses un telefona numuri. Daļa no viņiem sākuši saņemt vēstules ar atklātībā nonākušajiem privātajiem datiem, ziņo portāls "Meduza".

Vietnē "Brīvību Navaļnijam" Navaļnija atbalstītāji tiek aicināti 21.aprīlī iziet vērienīgā demonstrācijā, paužot atbalstu ieslodzītajam opozicionāram. Akcijas rīkotāju mērķis bija reģistrēt 500 000 cilvēkus, kuri gatavi protestēt dažādās Krievijas vietās.

Nesen no vietnes tika nozagtas reģistrēto lietotāju e-pasta adreses, taču vēlāk internetā parādījās datubāze, kura saturēja vēl citus personīgos datus - vārdus un uzvārdus, mājas adreses, telefona numurus un citu informāciju.

Naktī no svētdienas uz pirmdienu vairāki datubāzē iekļautie cilvēki sāka saņemt vēstules, kurās bija minēti viņu privātie dati, vēsta raidorganizācija "Doždj". Vienam no telekanāla korespondentiem tika atsūtīts viņa vārds, dzimšanas dati un deklarētā adrese, kā arī draudēts ar informācijas nosūtīšanu viņa darba devējam.

Citi līdzīgu vēstuļu saņēmēji norādījuši, ka tajās mēdzot būt iekļauti novecojuši dati.

19.aprīlī lietotnes "Telegram" kanāls "Utečki infromaciji" ziņoja, ka internetā publiskota datubāze, kurā bez Navaļnija atbalstītāju e-pasta adresēm publicēti vēl arī citi dati. Vairāk nekā 52 000 cilvēku identificēti pēc vārda, uzvārda un telefona numura, kamēr vēl 112 000 norādīts vārds, dzimšanas datums, mājas adrese, telefona numurs, darba vai studiju vieta.

Raidorganizācijas BBC Krievijas ziņu dienestam kāds informācijas avots pieļāvis, ka dati varētu būt daļēji ievākti no Maskavas iedzīvotāju saņemto ienākumu datubāzes.

Navaļnija reģionālo štābu vadītājs Leonīds Volkovs paziņojis, ka vietnes "Brīvību Navaļnijam" datubāzi ar reģistrēto lietotāju e-pasta adresēm esot nozadzis bijušais Korupcijas apkarošanas fonda (FBK) darbinieks, ko esot savervējis Krievijas Federālais drošības dienests (FDD).

44 gadus vecais Navaļnijs tika aizturēts 17.janvārī Maskavas Šeremetjevas lidostā pēc atgriešanās no Vācijas, kur vairāk nekā četrus mēnešus atlaba pēc saindēšanas ar kaujas vielu "Novičok".

31.martā viņš cietumā pieteica badastreiku, pieprasot pienācīgu medicīnisko aprūpi un iespēju konsultēties ar neatkarīgiem mediķiem, kuriem viņš uzticas.

Pirmdien Navaļnijs no Pokrovas labošanas darbu kolonijas nr.2 tiek pārvests uz slimnīcu, vēsta Krievijas mediji, atsaucoties uz Krievijas Federālo sodu izpildes dienestu (FSIN). 

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu