Navaļnijs no kolonijas tiek pārvests uz slimnīcu (65)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs.
Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs. Foto: EPA/BABUSHKINSKY DISTRICT COURT PRESS SERVICE HANDOUT

Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs no Pokrovas labošanas darbu kolonijas nr.2 tiek pārvests uz slimnīcu, vēsta Krievijas mediji, atsaucoties uz Krievijas Federālā sodu izpildes dienestu (FSIN). 

Navaļnijs tiek pārvests uz Vladimiras apgabala slimnīcu, kur ir stacionārs ieslodzīto ārstēšanai. Slimnīca atrodas Vladimirā, labošanas darbu kolonijā nr.3. 

FSIN pavēstīja, ka šī slimnīca arī "specializējas tāda veida pacientu dinamiskā novērošanā".

Navaļnijs kolonijā bija pieteicis badastreiku, pieprasot medicīniskās palīdzības nodrošināšanu. Navaļnija pārstāvji nedēļas nogalē paziņoja, ka viņa veselības stāvoklis ir strauji pasliktinājies. 

Tikmēr FSIN pārstāvji pirmdien turpināja apgalvot, ka Navaļnija veselības stāvoklis ir apmierinošs. 

"Šobrīd Navaļnija veselības stāvoklis tiek vērtēts kā apmierinošs, katru dienu viņu apskata ārsts terapeits. Ar pacienta piekrišanu viņam noteikta vitamīnu terapija," teikts dienesta paziņojumā.

44 gadus vecais Navaļnijs tika aizturēts 17.janvārī Maskavas Šeremetjevas lidostā pēc atgriešanās no Vācijas, kur vairāk nekā četrus mēnešus atlaba pēc saindēšanas ar kaujas vielu "Novičok".

31.martā viņš cietumā pieteica badastreiku, pieprasot pienācīgu medicīnisko aprūpi un iespēju konsultēties ar neatkarīgiem mediķiem, kuriem viņš uzticas.

Komentāri (65)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu