Bērnu veselības eksperti pauž bažas par “Instagram for Kids” nepieciešamību

TVNET / Social Media Today
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Ņemot vērā kompānijas “Facebook” centienus radīt jaunu platformu, kas paredzēta personām, kas jaunākas par 13 gadiem, 35 bērnu un patērētāju apvienības aicina pārtraukt “Instagram for Kids” realizācijas plānus.

Kā ziņo “New York Times”, viena no apvienībām, kas iestājusies pret šādu plānu īstenošanu, ir Amerikas Patērētāju federācija. Tās pārstāvji norāda uz būtiskiem riskiem, ka jaunā ““Instagram” versija bērniem var būt nepiemērota un varētu negatīvi ietekmēt jauniešu attīstību.

Iesniedzot aicinājuma vēstuli kompānijai “Facebook”, tiek norādīts ne tikai uz iespējamiem riskiem saistībā ar bērnu un jauniešu veselību, bet arī uz šaubām par bērnu vēlēšanos pāriet uz citu, viņiem piemērotu platformu.

Saskaņā ar vēstuli: “Maz ticams, ka bērni vecumā no 10 līdz 12 gadiem, kuriem jau ir “Instagram” konti, pāries uz bērniem paredzētu platformu. Viņi ir guvuši pieredzi jau esošajā sociālo tīklu vietnē, līdz ar to jaunās versijas auditorija būs daudz jaunāki bērni, kuriem pašlaik nav savu kontu.”

Vēstulē ir izklāstīti arī citi iespējamie kaitējumi:

"Arvien vairāk pētījumu pierāda, ka pārmērīga digitālo ierīču un sociālo mediju lietošana ir kaitīga pusaudžiem. Jo īpaši sociālo tīklu vietne “Instagram”, kur jau iepriekš ir novērota gados jaunāko lietotāju vēlme pēc vienaudžu apstiprinājuma, kas tikai mudina bērnus un pusaudžus pastāvīgi ieskatīties savās mobilajās ierīcēs un koplietot fotogrāfijas ar sekotājiem. Platformas nerimstošā koncentrēšanās uz izskatu, sevis prezentēšanu un zīmola veidošanu rada izaicinājumus pusaudžu privātumam un labklājībai."

“Facebook” vēl nav izlēmis, vai palaist ‘’Instagram” versiju bērniem, taču par tās nepieciešamību tiek diskutēts. Kā vēsta “Instagram” vadītājs Ādams Moseri, šobrīd eksperti pēta iespējas, kā apmierināt jaunākos sociālo tīklu lietotājus un atturēt šo jauniešu grupu meklēt veidus, kā apiet sistēmu.

Tādas sociālo tīklu vietnes kā “Instagram”, “Facebook” un “Snapchat” ir iespējams lietot, sākot no 13 gadiem. Tomēr, kā rāda statistikas dati, vecuma ierobežojums netiek ņemts vērā un, norādot savu vecumu, par to tiek melots.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu