"ViVat" darbības pirmajā dienā vakcinācijai pieteikušies 378 iedzīvotāji (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Johan NILSSON / TT NEWS AGENCY / AFP) / Sweden OUT

Jaunajā vienotajā vakcinācijas tīklā jeb informācijas tehnoloģiju platformā "ViVat" tās darbības pirmajā dienā - 19.aprīlī - uz vakcināciju pret Covid-19 pieteikušies 378 iedzīvotāji, pastāstīja Veselības ministrijas (VM) Vakcinācijas projekta biroja pārstāve Ieva Stūre.

Viņa norādīja, ka sistēmā ir vēl vismaz 2000 brīvu pieteikumu un paralēli tiek atvērti vairāk ārstniecības iestāžu kalendāri.

Stūre arī atzīmēja - lai arī pagaidām "ViVat" sistēmā vakcīnas ražotāju izvēlēties nav iespējams, par šādu funkcionalitāti pašreiz tiek domāts, un, iespējams, ka tāda ar laiku tiks ieviesta.

Jau ziņots, ka no pirmdienas, 19.aprīļa, ārstniecības iestādes sāks piedāvāt vakcinācijas pierakstus jaunajā informācijas tehnoloģiju sistēmā "ViVat".

Šis vienotais rīks tiks iedarbināts, nodrošinot centralizēto apstrādi vakcinējamo sarakstiem, kā rezultātā "uzlabosies ārstniecības iestāžu ērtība, paātrināsies vakcinācijas sarakstu apstrāde un datu ievade," iepriekš pauda ministrs. "Respektīvi, mums būs daudz ērtāk strādāt ar šiem sarakstiem un novirzīt cilvēkus uz "Manavakcina.lv" un vakcinācijas punktiem," iepriekš pauda veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Vēlāk šo rīku plānots papildināt ar iespēju iedzīvotājiem pieteikties uz konkrētu vakcinācijas punktu un laiku. Plānots, ka šī opcija tiks ieviesta līdz aprīļa beigām.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu