Atbalsta Aļeksejenko atbrīvošanu no RD Mājokļu un vides departamenta direktora amata

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Anatolijs Aļeksejenko.
Anatolijs Aļeksejenko. Foto: Paula Čurkste/LETA

Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja šodien atbalstīja Anatolija Aļeksejenko atbrīvošanu no Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta direktora amata.

Aļeksejenko paredzēts atbrīvot no departamenta direktora amata, ja saistībā ar vienu no Rīgas pašvaldības iesniegtajiem prasības pieteikumiem tiesa pieņems spriedumu par darba līguma izbeigšanu. Attiecīgajam spriedumam, lai amatpersonu atbrīvotu no amata, ir arī jāstājas spēkā.

Kā ziņots, pret Aļeksejenko ir sāktas divas disciplinārlietas. Pirmā lieta ir par ilgstošu interešu konfliktu, kurā viņš atradies, pieņemot lēmumus par savu bērnu māti. Tostarp pieņemtie lēmumi ir saistīti ar atalgojumu un prēmēšanu. Turklāt Aļeksejenko neesot veicis darbības, lai šo interešu konfliktu novērstu.

Otrā lieta saistīta ar Aļeksejenko bijušo sievu, kura tikusi algota departamentā. Šajā lietā esot saskatāmas fiktīvas nodarbinātības pazīmes. Ņemot vērā, ka šī lieta tiek izmeklēta, lai noskaidrotu visus apstākļus, Aļeksejenko atstādināts no amata, lai netraucētu informācijas iegūšanai.

Par Aļeksejenko atbrīvošanu jau ir lēmusi Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja.

Iepriekš ar Rīgas domes priekšsēdētāja Mārtiņa Staķa (PP) rīkojumu par Mājokļu un vides departamenta direktora pienākumu izpildītāju iecelts Rīgas Ziemeļu izpilddirekcijas vadītājs Edijs Pelšs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu