Notikusi nāvējoša avārija, kurā iesaistīta Tesla (2)

Komentē Īlons Masks
TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Twitter/@MattKHOU

17. aprīlī uz ziemeļiem no Hjūstonas Teksasas štatā, ASV, notika traģisks satiksmes negadījums, kurā bija iesaistīta elektriskā Tesla Model S, kas lielā ātrumā ietriecās kokā un aizdegās.

Šajā negadījumā dzīvību zaudēja divi cilvēki. Šī ziņa izraisīja tik plašu rezonansi tādēļ, ka automašīna, iespējams, bija aprīkota ar autonomās braukšanas sistēmu un tās iespējamais defekts varēja būt traģēdijas cēlonis. Tesla izpilddirektors Īlons Masks uz notikušo reaģēja tikai pirmdien ar ierakstu savā Twitter kontā.

Pēc viņa teiktā, ceļa posmā, kur notikusi avārija, nebija ceļa marķējuma, kas nepieciešams, lai "autopilots" būtu ieslēdzams. Turklāt pati sistēma nevarēja būt aktīva, jo mašīnas īpašnieks šo funkciju nebija iegādājies.

Maska pozīcija pārsteidza Herisa apgabala policijas iecirkņa priekšnieku Marku Hermanu, jo līdz vakardienai Tesla klusēja. Lai kā, policija otrdien no sadegušās automašīnas izņems melnās kastes atmiņas moduļus ar braukšanas datiem. Pēc tam Nacionālā Valsts autoceļu satiksmes drošības pārvalde (NHTSA) sāks izmeklēšanu.

Notikušā liecinieki gan apgalvo, ka negadījumā bojāgājušie vēlējās pārbaudīt Tesla spēju pārvietoties ar aktivizētu autonomās braukšanas sistēmu bez cilvēka starpniecības, jo negadījuma laikā vadītāja sēdeklī nebija neviena. Arī policijā norāda, ka viens no bojāgājušajiem vīriešiem bijis priekšējā pasažiera sēdeklī, bet otrs - aizmugurē.

Smagu darbu notikuma vietā nācies veikt arī ugunsdzēsējiem, jo elektriskais auto turpinājis degt aptuveni četras stundas.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu