Tesla vadītājs ieņem pasažiera vietu un traucas pa šoseju (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET kolāža

Ja cilvēks alkst mirkļa slavas, viņš ir gatavs uz visu. Arī riskēt ne tikai ar savu veselību un dzīvību, bet arī upurēt līdzcilvēkus.

Lai gan tīmeklis ir pilns ar ziņām un video, kuros uzskatāmi redzams, ka Tesla tā dēvētā autopilota sistēma ir tikai nosaukums, nevis patstāvīgi funkcionējoša autonomās braukšanas sistēma. Arī Tesla Motors to patiesībā atzīst un uzsver, ka vadītājam braukšanas laikā ir jābūt pie stūres un jebkurā brīdī jābūt gatavam pārņemt auto vadību. 

Un tomēr, lai iegūtu klikšķus feisbukā un jūtūbā, daži indivīdi ir gatavi uz visnotaļ pārgalvīgām akcijām. Lai gan ir redzēts, kā Tesla autopilots apjūk un auto taisnā trāpījumā ietriecas pāri ceļam guļošā kravas mašīnā vai ceļa malā stāvošā operatīvajā transportlīdzeklī, Visuma tumšā enerģija vai citi neizpētīti spēki tagad kādam Tesla automobiļa vadītājam likuši radīt video, kā viņš traucas pa šoseju ar 65 jūdzēm jeb nedaudz vairāk par 100 kilometriem stundā, pats sēdēdams pasažiera sēdeklī.

Jāteic gan, ka, pēc pasažiera ķermeņa valodas spriežot, viņš par autopilotu tomēr nav līdz galam pārliecināts, tādēļ sēž nedaudz slīpi tuvāk stūrei. Bet tas jau daudz nelīdzēs, ja priekšā braucošais auto pēdējā brīdī pārkārtosies un nāksies bremzēt, lai izvairītos no stāvoša policijas auto vai cita šķēršļa. Tāpēc atliek vien cerēt, ka pārgalvis pēc sava virālā video uzņemšanas pārsēdās atpakaļ pie stūres un sveiks nonāca galamērķī.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu