Pavļuts: līdz jūnija vidum 30%-40% iedzīvotāju varētu būt vakcinēti (9)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Dzīvā rinda pie ATTA centra Rīgā
Dzīvā rinda pie ATTA centra Rīgā Foto: TOMS KALNINS/EPA

Līdz jūnija vidum vai pat ātrāk Latvijā pret Covid-19 varētu tikt vakcinēti 30% līdz 40% iedzīvotāju, preses konferencē pēc valdības sēdes pieļāva veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Politiķis skaidroja, ka maijā un jūnijā Latvijā varētu būt pieejami 1,2 miljoni dažādu ražotāju vakcīnu devu. Lai gan, piemēram, "AstraZeneca" vēl nav iepazīstinājusi ar skaidru piegāžu grafiku, pat vakcinējot tikai ar "Pfizer"/"BioNTech" un "Moderna" ražotāju vakcīnām, Latvija šo robežu varētu sasniegt, pieļāva ministrs.

Ministrs atzīmēja, ka, palielinot vakcinēto personu īpatsvaru, nevajadzētu piemirst par diskriminācijas draudiem nevakcinētajiem iedzīvotājiem, ja viņiem nav bijusi iespēja saņemt vakcīnu.

Jau ziņots, ka dažādus atvieglojumus pret Covid-19 vakcinētajiem iedzīvotājiem varētu noteikt, vakcinācijas aptverei Latvijā sasniedzot 30%-40%, otrdien valdības sēdē sacīja veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) padomnieks rīcībpolitikas jautājumos Kaspars Bērziņš.

Lai ieviestu atvieglojumus vakcinētajām personām, vakcinācijas aptverei riska grupās būtu jābūt vēl lielākai, domā Bērziņš.

Pavļuts skaidroja, ka priekšrocības vakcinētajiem varētu ieviest, ja poti būs saņēmuši 600 000 un vairāk Latvijas iedzīvotāju.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu