Zvejas lieguma pārkāpuma dēļ radīti teju 3000 eiro lieli zaudējumi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: MintImages/Shutterstock.

Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) inspektori kārtējo pārbaužu laikā konstatējuši pārkāpumus Latvijas lielākajos ezeros - Rāznā un Lubānā, kā rezultātā radīti teju 3000 eiro zaudējumi, informēja DAP Latgales reģionālas administrācijas dabas izglītības darba speciāliste Diāna Selecka.

Madonas novada Ošupes pagastā izņemti trīs zvejas tīkli ar kopējo garumu 180 metri, kas bija pilni ar zivīm. Iespējams, ka tīkli atradās ezerā jau kopš ziemas, jo daļa zivju jau bija gājusi bojā. Tīkli pieder Madonas novadā reģistrētai juridiskai personai, par ko liecina tīklu marķējums un bojas.

Kā norādīja Selecka, kopumā no tīkliem bija izņemtas 46 zivis - 17 līdakas dažādās sadalīšanās stadijās, trīs vēdzeles dažādās sadalīšanās stadijās, viens zandarts, 23 raudas, viens asaris, viens breksis. Kopējais aprēķināto zaudējumu apmērs ir 2778 eiro. Lieta ir nodota Valsts policijai.

Tā kā šis nav pirmais gadījums, kad uzņēmums pārkāpj likumu, DAP nosūtīs vēstuli Madonas novada pašvaldības Zvejniecības un medību tiesību komisijai par uzņēmuma zvejas licences anulēšanu, sacīja Selecka.

Zvejošana aizliegtajā laikā konstatēta arī Rāznas ezerā. Rēzeknes novada Čornajas pagastā konstatēti trīs savā starpā sasieti zvejas murdi ar marķēšanas zīmēm, kas pieder Rēzeknes novadā reģistrētajam individuālajam komersantam. Izņemot zvejas rīkus, dzīvotspējīgās zivis - divi zuši, trīs līdakas, pieci līņi, divas vēdzeles un trīs raudas, atlaistas atpakaļ ezerā. Viena no murdā esošajām līdakām bija nedzīva.

Selecka informēja, ka pret individuālo komersantu ierosināta administratīvā pārkāpuma lieta par rūpniecisko zveju, kad visās ūdenstilpnēs ir stājies spēkā aizliegums zvejot ar zvejas murdiem. Tas ir spēkā no 16.aprīļa līdz 31.maijam. Pārkāpējam būs jāatlīdzina arī zivju resursiem nodarītie zaudējumi 145 eiro apmērā.

DAP Latgales reģionālās administrācijas dabas aizsardzības vecākais speciālists Dainis Tučs atgādina, ka rūpnieciskā zveja patlaban ir aizliegta. "Pašlaik ezerā nedrīkst atrasties tīkli un murdi. Nārsta laikā ir noteikts zvejas liegums," atgādināja Tučs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu