Rīgas dome apstiprina Langi pilsētas izpilddirektora amatā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Latvijas Valsts ceļi" valdes priekšsēdētājs Jānis Lange
"Latvijas Valsts ceļi" valdes priekšsēdētājs Jānis Lange Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas dome šodien nolēma apstiprināt SIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) valdes priekšsēdētāju Jāni Langi pašvaldības izpilddirektora amatā.

Par Langes iecelšanu amatā nobalsoja 46 no 57 klātesošajiem deputātiem.

Kā ziņots, Rīgas dome pērn 2.decembrī nolēma atbrīvot no amata Rīgas pilsētas izpilddirektora pienākumu izpildītāju Ivetu Zalpēteri. Pēc tam tika rīkots konkurss uz izpilddirektora amatu. Konkursā kopumā tika saņemti 37 pretendentu pieteikumi.

Izpilddirektora amatam konkursa komisija nolēma virzīt LVC valdes priekšsēdētāju Langi.

2013.gada pašvaldību vēlēšanās Lange tika ievēlēts Jelgavas domē no partijas "Vienotība" saraksta.

2013.gadā Lange kļuva par LVC valdes priekšsēdētāju. Kopš 2018.gada Lange ir "Latvijas dzelzceļa" padomes priekšsēdētājs.

Kā liecina Langes amatpersonas deklarācija, 2020.gadā viņš no LDz kā padomes priekšsēdētājs saņēmis algu 29 448 eiro, bet kā LVC valdes priekšsēdētājs - 74 644 eiro.

Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP) jau ir izteicies, ka Lange pēc kļūšanas par Rīgas izpilddirektoru papildus 2438 eiro lielajai izpilddirektora algai saņems arī tikpat lielu piemaksu.

Viņš norādīja, ka galvaspilsētas pašvaldības izpilddirektora atalgojums - 2438 eiro - "nav pārāk motivējošs", taču likums atļauj tiem darbiniekiem, kas pilda stratēģisku funkciju, piemēram, uzrauga kapitālsabiedrības, maksāt 100% piemaksu.

Tāpat arī Langem būs atļauts saglabāt savu amatu kā LVC valdes priekšsēdētājam. Kā norādīts domes lēmumā, izvērtējot Rīgas pilsētas izpilddirektora un kapitālsabiedrības padomes priekšsēdētāja kompetenci, secināms, ka Rīgas pilsētas izpilddirektora amata savienošana ar kapitālsabiedrības padomes priekšsēdētāja amatu pati par sevi interešu konfliktu nerada, kā arī nav pretrunā ar valsts amatpersonai saistošām ētikas normām un nekaitēs valsts amatpersonas tiešo pienākumu pildīšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu