Pašvaldība sniedz atbalstu Jelgavas ugunsgrēkā cietušajiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: David Tadevosian, Shutterstock.

Pašvaldība sniedz atbalstu paaugstinātas bīstamības ugunsgrēkā trešdienas vakarā 2. līnijā Jelgavā cietušajiem.

Vīrietis, kura dzīvesvieta bija izveidota ugunsgrēkā cietušajā angāra tipa ēkā, no ēkas bija evakuējies pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās, taču sadegusi visa viņa iedzīve, ieskaitot dokumentus, naudu, apģērbu. Jelgavas Sociālo lietu pārvaldes vadītāja Rita Stūrāne šorīt devās uz notikuma vietu, lai piedāvātu pašvaldības palīdzību. Nelaimē cietušais vīrietis no pašvaldības piedāvātā pagaidu mājokļa atteicies, jo izmitinājies pie dēla, taču ir gatavs pieņemt krīzes pabalstu un mīkstā inventāra pabalstu.

"No pagaidu mājokļa - krīzes istabas - cietušais atteicās, jo patlaban mitinās pie dēla, kurš tēvam nodrošinās visu nepieciešamo. Trīs blakus mājas iedzīvotāji, kuru īpašumu glābējiem izdevās pasargāt no liesmām, pēc elektrības pieslēguma atjaunošanas varēs turpināt dzīvot savā mājoklī," skaidroja Stūrāne.

Pašvaldības piedāvāto krīzes pabalstu nelaimes gadījumā nonākušajiem - 65 eiro personai - cietušie ir gatavi pieņemt un vērsīsies ar iesniegumu Jelgavas Sociālo lietu pārvaldē.

Cietušajiem piedāvāti gultas matrači un gultasveļa, ko nesen pašvaldība saņēma kā ziedojumu no Apvienoto Arābu Emirātu vēstniecības Latvijā.

"Ugunsgrēka vietai blakus esošās mājas saimniece atzina, ka, glābjot māju no liesmām, sienas ir ļoti samitrinātas ar ūdeni, tādēļ bojātas arī daudzas mantas. Angāram blakus esošajā šķūnītī esot sadedzis nupat iegādātais gultas matracis," informēja pārvaldes vadītāja, norādot, ka par mīkstā inventāra pieņemšanu cietušie vēl apdomāsies.

Cita veida palīdzība cietušajiem pašlaik neesot nepieciešama.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu