Policija izmeklē vairākas Tukumā notikušā versijas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Artis Jaunkļaviņš un Normunds Kindzulis
Artis Jaunkļaviņš un Normunds Kindzulis Foto: Ekrānuzņēmumus no Twitter

Par notikušo Tukumā, kur piektdienas naktī smagus apdegumus guva divi vīrieši, policijai ir vairākas versijas, taču izmeklēšanas interesēs plašāka informācija par tām netiek sniegta. Abi vīrieši jau agrāk saņēmuši draudus, bet Tukuma policija atteikusies ierosināt kriminālprocesu.

LGBT un viņu draugu apvienība „Mozaīka” vēsta, ka cietušie ir Artis Jaunkļaviņš un Normunds Kindzulis. Tagad abiem būs smaga ārstēšanās un rehabilitācija, tādēļ „Mozaīka” aicinām ikvienu palīdzēt abiem nelaimē nonākušajiem puišiem, ziedojot līdzekļus viņu ātrākai atlabšanai.

Valsts policijas pārstāve Dace Kalniņa intervijā Latvijas radio sacīja, ka pašlaik tiekot izmeklētas vairākas notikušā versijas un nozīmētas arī ekspertīzes.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ziņoja, ka piecstāvu ēkā Tukumā degusi apģērbu kaudze un cietuši divi cilvēki, taču viens no cietušajiem izdevumam „Neatkarīgās Tukuma Ziņas” uzsvēris, ka tā ir maldinoša interpretācija par notikušo, jo patiesībā smagāk cietušais ticis aizdedzināts ar degšķidrumu.

Smagāk cietušais vīrietis nogādāts Apdegumu centrā Rīgā, kur viņš ar 85% ķermeņa apdegumiem ievietots reanimācijā.

Viens no cietušajiem - Artis Jaunkļaviņš – „NTZ” pastāstīja, ka, cenšoties glābt draugu, viņam smagi apdegušas kājas. Un tagad Normunds ir reanimācijā un cīnās par savu dzīvību.

Liktenīgajā naktī Artis pamodies no drauga kliedzieniem plkst.4.00 rītā, kad koridorā viss jau bijis liesmās.

Artis izstāstīja par draudiem, ko ilgākā laikā nācies uzklausīt gan viņam, gan viņa draugam Normundam, gan arī abu paziņai Ilvai;

kāds vīrietis, uz savu iedomu pamata vai homofobisku motīvu vadīts, vairākkārt pieprasījis puišiem, kas kopīgi īrēja vienu dzīvokli, aizvākties. Turklāt ne tikai no konkrētā dzīvokļa vai mājas, bet arī no pilsētas.

Valsts policijas Tukuma iecirkņa priekšnieks Janeks Bahs apliecinājis, ka „ugunsgrēkā ir cietušas divas personas”, un, lai noskaidrotu notikušā apstākļus, sākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana.

Uz jautājumu par cietušajiem iepriekš izteiktajiem draudiem, Bahs atbildējis, ka 2020. gada novembrī par draudiem saņemts iesniegums policijā, taču pēc informācijas pārbaudes pieņemts lēmums atteikt uzsākt kriminālprocesu, un šis lēmums nav ticis pārsūdzēts.

Valsts policija šodien izplatītā paziņojumā uzsver, ka šīs lietas ietvaros veiktas pārrunas ar vairākām personām, taču noraida izskanējušo pieņēmumu, ka uz iesniegumiem par draudiem dzīvībai netiekot reaģēts.

Tukumā notikušo bez ievērības nav atstājis arī Valsts prezidents Egils Levits, kurš šodien sociālajā tīklā „Twitter” raksta, ka naidam Latvijā nav vietas. „Ja apstiprināsies, ka Tukuma noziedznieka motivācija ir bijusi naids pret kādu sabiedrības daļu, tad tas pastiprina viņa vainu. Latvijas sabiedrības vērtība ir iecietība, un šāda naida izpausme vienlaikus ir noziegums pret sabiedrību,” norāda Levits.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu