Spānijā tiesā vīrieti par apzinātu cilvēku inficēšanu ar Covid-19 (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: oatawa, Shutterstock.

Spānijas policija Maljorkā aizturējusi kādu vīrieti, kurš tiek apsūdzēts 22 cilvēku inficēšanā ar Covid-19. Astoņus cilvēkus viņš inficējis tiešā veidā, bet vēl 14 - pastarpināti, informēja Spānijas policija. 

Pagājušajā nedēļā 40 gadus vecā Maljorkas pilsētas Manakoras iedzīvotāja lieta tika nodota tiesai, ziņo Krievijas medijs “Meduza”. Lietas izmeklēšana tika sākta šā gada janvārī pēc tam, kad kādā uzņēmumā fiksēts Covid-19 uzliesmojums. 

Vairākas dienas pirms uzliesmojuma minētajam vīrietim bija Covid-19 simptomi, tomēr viņš atteicās pārtraukt darbu un doties mājās, neskatoties uz kolēģu paustajām bažām. 

Pēc darba vīrietis veica Covid-19 testu, tomēr, nesagaidījis tā rezultātus, viņš nākamajā dienā atkal devās uz darbu. Šajā dienā viņš bija ne tikai darbā, bet arī trenažieru zālē. 

Arī šajā dienā vīrietis ignorēja kolēģu lūgumu doties mājās. 

Tā vietā viņš visu dienu staigājis pa darba telpām, klepojis, vilcis nost masku un saviem kolēģiem teicis: “Es plānoju jūs visus inficēt ar koronavīrusu.” 

Šīs dienas vakarā vīrietis saņēma informāciju, ka viņa Covid-19 tests bijis pozitīvs. 

No vīrieša ar Covid-19 inficējās pieci uzņēmuma darbinieki, kuri vēlāk inficēja vairākus savus tuviniekus. 

Savukārt sporta zālē, ko apmeklēja inficētais vīrietis, tiešā veidā inficējās vēl trīs cilvēki. 

Kā pavēstīja policijā, nevienam no 22 vīrieša tieši un netieši inficētajiem cilvēkiem nenācās no Covid-19 ārstēties slimnīcā. 

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu