ES aicina Krieviju izbeigt Navaļnija fonda vajāšanu

TVNET/LETA/DW
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas opozicionārs Aleksejs Navaļnijs, Eiropas Savienības (ES) augstais ārlietu pārstāvis Žuzeps Borels.
Krievijas opozicionārs Aleksejs Navaļnijs, Eiropas Savienības (ES) augstais ārlietu pārstāvis Žuzeps Borels. Foto: François WALSCHAERTS / various sources / AFP, EPA/BABUSHKINSKY DISTRICT COURT PRESS SERVICE HANDOUT

Eiropas Savienības (ES) augstais ārlietu pārstāvis Žuzeps Borels otrdien aicināja Krieviju pārtraukt ar opozicionāru Alekseju Navaļniju saistīto organizāciju vajāšanu, norādot, ka šādi soļi ir pretrunā ar Krievijas starptautiskajām saistībām.

"Ar Alekseju Navaļniju saistīto organizāciju, arī Korupcijas apkarošanas fonda (FBK), visu aktivitāšu apturēšana ir pretrunā ar Krievijas starptautiskajām saistībām.

Es aicinu Krievijas varasiestādes atkārtoti izvērtēt nesenos lēmumus un izbeigt pamattiesību sistemātisko pārkāpšanu," tviterī mudināja Borels.

Arī starptautiskā cilvēktiesību aizsardzības organizācija "Amnesty International" kritizējusi uzbrukumus Navaļnija reģionālo štābu tīklam, kas paralizējis tā darbu.

"Notiekošā mērķis ir skaidrs - nolīdzināt Navaļnija kustību līdz ar zemi, kamēr viņš smok cietumā. Tā ir simboliska un īpaši daiļrunīga liecība Krievijas varasiestāžu gļēvumam, ka tiesas process pasludināts par slepenu un būs sabiedrībai slēgts bez pienācīgām godīguma garantijām," paziņojumā otrdien norādīja "Amnesty International" Austrumeiropas un Vidusāzijas direktore Mērija Strazersa.

Maskavas pilsētas tiesa otrdien ierobežoja Navaļnija dibināto organizāciju Korupcijas apkarošanas fonda un Pilsoņu tiesību aizsardzības fonda darbību.

Lēmums pieņemts pēc Maskavas prokuratūras lūguma kā pagaidu pasākums, līdz tiek izskatīts jautājums par to aizliegšanu.

Dienu iepriekš prokuratūra bija apturējusi Navaļnija štābu darbību visā valstī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu