Rīgas pašvaldībā pieteikti 9.maija pasākumi, bet daļa pasākumu tiek atsaukta (13)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Lūka/LETA

Pašlaik Rīgas pašvaldība saņēmusi trīs pasākumu pieteikumus 9.maija svinēšanai Pārdaugavā, informē Rīgas domē.

Daļa pasākumu rīkotāju ir piekrituši atsaukt pieteiktos pasākumus.

9.maijā laikā no plkst.9. līdz 23.biedrība "9maijs.lv" pieteikusi publisku pasākumu Uzvaras parkā pie pieminekļa ar mērķi svinēt fašisma sagrāvi. Biedrība mutiski ir piekritusi pasākumu atsaukt, taču tas oficiāli nav vēl noticis.

"9.maija fonds" laikā no plkst.7 līdz 23. ir pieteicis pasākumu Uzvaras parkā pie pieminekļa ar mērķi nolikt ziedus un organizēt koncertu ar viesu uzstāšanos. Ar šī pasākuma rīkotājiem pašvaldības turpinās sarunas.

Savukārt no plkst.9 līdz 19 pieteikta sapulce pretim "Hotel Bellevue Park", Uzvaras parka daļā starp Aleksandra Grīna bulvāri, Slokas ielu un Raņķa dambi. Sapulces mērķis ir ģimenes atmiņas saglabāšana par tiem ģimenes locekļiem, kuri Otrā pasaules kara laikā ir cīnījušies sabiedroto rindās pret nacistisko Vāciju.

Minēta sapulce ir oficiāli atsaukta.

Pašvaldība atgādina, ka patlaban, pandēmijas laikā, publiski pasākumi ir aizliegti, bet piketi atļauti tikai līdz 10 cilvēkiem. 

Pašvaldības pārstāvji kopā ar drošības iestādēm lemj un vērtē situāciju. 

Ielu tirdzniecība pieminekļa tuvumā, visticamāk, netiks atļauta arī šogad, savukārt par drošības jautājumiem atbild Valsts policija, kurai palīdzēs arī Rīgas pašvaldības policija, informēja Rīgas domē.

Kā ziņots, Rīgā katru gadu norisinās vairāki pasākumi, kas veltīti Krievijā svinamajai "Uzvaras dienai" un nacisma sagrāvei, kā arī Otrā pasaules kara upuru piemiņai. Pēdējos gados viens no pasākumu rīkotājiem ir bijusi biedrība "9maijs.lv".

Covid-19 ierobežojumu dēļ pagājušajā gadā pasākumi netika rīkoti, bet cilvēki tik un tā pulcējās.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, biedrība "9maijs.lv" dibināta 2008.gadā. Tās apgrozījums 2019.gadā bija 112 494 eiro, bet zaudējumi - 19 532 eiro.

Biedrību vada Daniils Uļjanovs, Svetlana Savicka un Vadims Baranņiks.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu