Saeima apstiprina parlamentāros izmeklētājus, kas vērtēs valdības darbu pandēmijā (1)

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rihards Kozlovskis
Rihards Kozlovskis Foto: Ieva Lūka/LETA

Saeima šodien apstiprināja partiju izraudzītos deputātus, kuri strādās parlamentārās izmeklēšanas komisijā, kas vērtēs valdības darbu Covid-19 pandēmijā.

Parlamentārās izmeklēšanas komisijā "Saskaņu" pārstāvēs deputāts Valērijs Agešins, "KPV LV" - parlamentārietis Edgars Kronbergs, bet Jauno konservatīvo partiju - Sandis Riekstiņš.

Zaļo un zemnieku savienību pārstāvēs Viktors Valainis, "Attīstībai/Par!" - Inese Voika, Nacionālo apvienību pārstāvēs Ritvars Jansons, bet "Jauno Vienotību" - Rihards Kozlovskis, kurš vēlāk arī izraudzīts par komisijas priekšsēdētāju.

"Veltīšu visu uzmanību, lai komisijai dotais uzdevums tiktu izpildīts objektīvi un kvalitatīvi," uzsver Kozlovskis, pavēstot, ka komisijas nākamā sēde plānota trešdien, 5.maijā, plkst.15.

Kā ziņots, Saeima 8.aprīlī pēc 36 opozīcijas deputātu rosinājuma izveidoja parlamentārās izmeklēšanas komisiju, lai izmeklētu Latvijas valdības iespējamo kļūdaino rīcību Covid-19 pandēmijas pārvarēšanas procesā, kā arī "nosauktu to politisko amatpersonu vārdus, kuras izraisījušas neatgriezeniski negatīvas sekas Latvijai". Komisija izveidota uz sešiem mēnešiem.

Satversme nosaka, ka Saeimai jāieceļ noteiktiem gadījumiem parlamentārās izmeklēšanas komisijas, ja to pieprasa ne mazāk kā viena trešā daļa deputātu.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli parlamentārās izmeklēšanas komisijai ir tiesības atbilstoši tam noteiktajam uzdevumam uzaicināt un uzklausīt jebkuru personu, tajā skaitā arī privātpersonu, un, ja nepieciešams, pieaicinot lietpratējus, izdarīt revīzijas valdības, pašvaldību un privātajās iestādēs un uzņēmumos, ja privātās iestādes un uzņēmumi tieši vai netieši saņem valsts pabalstus, kredītus vai pasūtījumus vai piedalās valsts vai pašvaldību īpašuma privatizācijā, norāda Saeimā.

Atbilstoši likumam parlamentārās izmeklēšanas komisijai ir tiesības uzaicināt uz savām sēdēm jebkuru personu un uzklausīt tās paskaidrojumus. Ja persona neierodas pēc komisijas uzaicinājuma, tiesa pēc komisijas ierosinājuma lemj par personas piespiedu atvešanu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu