"Colliers": Pērn Rīgā uzbūvēti tikai divi jauni īres nami (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: alice-photo/Shutterstock

Pagājušā gada laikā Rīgā no jauna uzbūvēti tikai divi īres nami, piektdien Nekustamā īpašuma attīstītāju alianses rīkotajā tiešsaistes diskusijā par gaidāmajām pārmaiņām, ko nesīs jaunais Dzīvojamo telpu īres likums, sacīja nekustamā īpašuma konsultāciju uzņēmuma "Colliers" asociētā direktore Agija Vērdiņa.

Viņa skaidroja, ka līdz šim Rīgā un Latvijā kopumā īres tirgus bijis ļoti pasīvs, salīdzinot ar citām Eiropas un Baltijas valstīm. Kopš 2016.gada Rīgā kopumā no jauna uzbūvēti vien pieci īres nami, no kuriem divi tika uzbūvēti 2020.gadā un viens pašlaik ir būvniecības stadijā.

Kopumā Rīgā patlaban ir ap 175 īres namu ar aptuveni 5500 dzīvokļiem, sacīja Vērdiņa. Taču profesionālais īres tirgus Latvijā līdz šim ir bijis ļoti neaktīvs - tirgū tiek piedāvāti vien nedaudz vairāk par 2000 dzīvokļiem, kurus pārvalda aptuveni 30 profesionāli pārvaldnieki.

"Paredzam, ka līdz ar jauno īres regulējumu tieši profesionālajam īres tirgum ir sagaidāma ļoti strauja izaugsme nākotnē. Bizness jau ir sācis interesēties par īres tirgu," sacīja Vērdiņa.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu