Ādaži nobloķē Carnikavas sapni par jaunas Mūzikas un mākslas skolas būvniecību (13)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Māris Sprindžuks
Māris Sprindžuks Foto: LETA

Ādažu un Carnikavas novada apvienotajā Finanšu komisijā noraidīts jautājums par Carnikavas Mākslas un mūzikas skolas būvniecību, liecina informācija Carnikavas pašvaldības mājaslapā.

Komisijas sēdē tika izskatīti vairāki jautājumi, tostarp par Carnikavas Mūzikas un mākslas skolas būvniecību.

Lēmums tika noraidīts. Iemesls atteikumam esot Ādažu un Carnikavas mūzikas un mākslas skolu savstarpējā pārvaldības modeļa neesamība.

Šā gada martā Carnikavas novada domes sēdē tika pieņemts lēmums par Carnikavas Mūzikas un mākslas skolas celtniecību blakus Carnikavas pamatskolas ēkai Nākotnes ielā. Par to vienbalsīgi nobalsoja visi 15 novada domes deputāti.

Apvienotajā Finanšu komisijā darbojas abu novadu pašvaldību priekšsēdētāji.

Vadošā balss novadu apvienošanas procesā saskaņā ar likumu ir Ādažu novada pašvaldībai, jo tai ir lielāks iedzīvotāju skaits.

Kā ziņots, Carnikava jau vairākus gadus spriež par Mūzikas un mākslas skolas būvniecību. Kā  2017.gadā informēja Carnikavas domes pārstāve Dace Zandfelde, 2018. gadā pašvaldība bija plānojusi sākt Izglītības kvartāla būvniecību, kura izveides izmaksas varētu būt aptuveni desmit miljoni eiro.

Bija plānots, ka Izglītības kvartāls Carnikavā atradīsies starp Jūras, Zvejnieku, Nākotnes un Smilšu ielām. Tajā tiks izbūvēta vispārizglītojošā skola, jo šobrīd Carnikavā ir pamatskola, bet perspektīvā plānota vidusskola, Mūzikas un mākslas skola, bibliotēka, koncertzāle, kā arī tiks pārbūvēts stadions.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu