Levits cer uz izmaiņām partiju finansēšanas kārtībā vēl šajā Saeimas sasaukumā (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts prezidents Egils Levits.
Valsts prezidents Egils Levits. Foto: Paula Čurkste/LETA

Valsts prezidents Egils Levits cer, ka vēl šai Saeimai izdosies sakārtot partiju finansēšanas kārtību, kas patlaban valsts budžeta līdzekļus lielā apmērā ļauj saņemt gandrīz izjukušiem politiskajiem spēkiem, izriet no Levita otrdien paustā Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā".

Kā uzskata Levits, nav pareizi, ka tāda partija kā "KPV LV" pašreizējos apstākļos turpina saņemt ievērojamu valsts budžeta finansējumu.

Viņš uzsvēra, ka 2019.gadā veiktās izmaiņas partiju finansēšanas likumā atbrīvoja partijas no sistemātikas korupcijas.

"Mums gandrīz 30 gadus ir pastāvējusi sistemātiska partiju korupcija. Partijas politiķiem bija jāiet ar izstieptu roku pie bagātniekiem, kuri jau neko nedod par velti un prasa kaut ko pretim. Tāda sistēma bija lielākais mūsu demokrātijas deficīts. To redzēja arī Eiropā, un to vienmēr uzsvēra," sacīja Levits.

Vienlaikus viņš norādīja, ka šo sistēmu ir nepieciešams novest līdz galam, kas cita starpā vairs nepieļautu tādas situācijas, kāda ir pašreiz ar "KPV LV". "Diemžēl tas ātrumā netika izdarīts, bet bija solījums no koalīcijas puses, ka tas tiks izdarīts.

Es ceru, ka partijas šo pusotru gadu [līdz nākamajām Saeimas vēlēšanām] saņemsies un nostrādās, un viens no šīs koalīcijas uzdevumiem būs šī jautājuma sakārtošana," teica Levits.

Viņš gan minēja, ka izmaiņas nevarēs veikt, lai tas ietekmētu partiju finansēšanu vēl šajā parlamenta sasaukumā, tomēr šīs Saeimas panāktas likuma izmaiņas varēšot būt labs mantojums nākamajiem parlamentāriešiem. Levits apliecināja, ka vajadzības gadījumā arī viņš ir "gatavs pieslēgties" šī jautājuma virzībā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu