Pieraksts uz pirmo Covid-19 poti Stradiņa slimnīcā ir rezervēts līdz 21.maijam (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) Covid-19 vakcinācijas kalendārs aizpildās ļoti raiti, un uz šo brīdi pieraksts uz pirmo Covid-19 poti ir aizrakstīts līdz 21.maijam, sacīja PSKUS Komunikācijas daļas vadītāja Janita Veinberga.

Viņa uzsvēra, ka slimnīca nebija strādājusi garajās brīvdienās no 1.līdz 4.maijam, jo visus vakcinēšanas darbus bija paveikuši pirms svētkiem. "Tikmēr šajā nedēļā, ieskaitot sestdienu, mēs plānojam vakcinēt 1800 cilvēkus," skaidroja Veinberga.

Toties nākamnedēļ PSKUS plāno vakcinēt vairāk nekā 2000 cilvēku.

Veinberga atzina, ka maksimālā kapacitāte slimnīcā varētu būt ap 2800 vakcīnu nedēļā. "Interese par vakcinēšanos ir augsta. Bieži vien cilvēki izvēlas tieši mūs, jo uzticas lielai slimnīcai vairāk nekā masu vakcinācijas centriem".

Jau vēstīts, ka laikā no 1.maija līdz 3.maijam kopumā vakcinēti vismaz 9800 iedzīvotāji, no kuriem vismaz 1411 saņēmuši otrās vakcīnas devas. Tai skaitā 1.maijā vakcinēti vismaz 5800, 2.maijā - 1527, bet 3.maijā - 2500 iedzīvotāji.

1.maijā vakcinācija notika 12 centros, 2. un 3.maijā - trijos, bet otrdien - 13 centros. "Ņemot vērā, ka vakcinācija notika pēc iepriekšēja pieraksta, jau iepriekš bija iespēja novērtēt kalendāru aizpildīšanās intensitāti, kā arī papildu uzrunāt iedzīvotājus pieteikties," sacīja Vakcinācijas projekta komunikācijas konsultante Agnese Strazda.

Viņa atzīmēja, ka pieraksti bija pilnībā veikti, bet, pēc vakcinācijas veicēju novērojuma, redzams, ka neatnāk aptuveni 2-5% no iedzīvotājiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu