IKEA piedāvās nodot lietotas mēbeles, pretī saņemot talonu - daļu no preces cenas (2)

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: ALEX HALADA via www.imago-images.de/imago images/Alex Halada/Scanpix

Veikals IKEA ir sācis lietotu mēbeļu atpirkšanas un atkārtotas pārdošanas kampaņu, cenšoties samazināt atkritumu poligonos nonākošo priekšmetu skaitu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Veikals IKEA ir ieviesis lietotu mēbeļu atpirkšanas un atkārtotas pārdošanas kampaņu, lai cīnītos pret klimata pārmaiņām.

Kā norāda raidsabiedrība BBC, klienti saņems talonus, ko iztērēt veikalā, ja preces, kuras cilvēkiem vairs nav vajadzīgas, tiks atgrieztas labā stāvoklī.

Talona vērtība tiks izvērtēta pēc atgrieztās mēbeles nolietojuma. Lietotās mēbeles, kuras pircēji vēlēsies atgriezt veikalā, tiks atpirktas par 50 procentiem no mēbeles sākotnējās cenas, ja tā būs labā kvalitātē, bet mēbeles ar nelieliem bojājumiem tiks atpirktas par 40 procentiem no sākotnējās cenas. Mēbeles ar manāmiem bojājumiem tiks nopirktas par 30 procentiem no preces sākotnējās cenas.

Mēbeles, kuras veikals IKEA iekļāvis kampaņā, ir kumodes, skapji, grāmatu plaukti un dažāda lieluma un lietojuma galdi. Atgrieztās preces tiks pārdotas atsevišķās veikalu zonās.

IKEA sāka šo kampaņu pēc tam, kad tā tika veiksmīgi izmēģināta vairākās Lielbritānijas pilsētās un dažās pasaules valstīs. Šī kampaņa šobrīd ir pieejama visos Lielbritānijas IKEA veikalos. Drīzumā 26 valstīs, kurās atrodas veikals IKEA, tiks atklāta šī kampaņa. 

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu