Brīvdienu ceļvedis: kur palikt Latgalē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

Vasara tuvojas straujiem soļiem. Pēc garās, nogurdinošās ziemas mēs visi alkstam izrauties no ikdienas rūpēm un atjaunot spēkus pie dabas krūts. Lūk, dažas Latvijas neatkārtojamās dabas ieskautas naktsmītnes, kur izbaudīt mieru, klusumu un Latgales gleznainos ezerus. 

Uz salas

Dagdas ezers

“Uz salas” ir labiekārtota glempinga jeb glamūrā kempinga vieta uz salas Dagdas ezerā, Latgalē. No kempinga idejas glempings pārņēmis iespēju būt tuvāk dabai, papildinot to ar komfortu, kādu sniedz viesnīcas istabiņas ērtās gultas, siltās segas un karstās dušas. Paliekot kādā no sešām ar ērtībām aprīkotajām teltīm, salas viesi var brīvi baudīt dabas tuvuma sniegtās neierobežotās iespējas kvalitatīvai brīvā laika pavadīšanai. Katra no teltīm lepojas ar nelielu laipiņu, no kuras ērti iemērkt ūdenī makšķeri vai basās kājas.

“Šī vieta ir par iepriekš nepieredzēto. Sajūtām, kuras daudzi no mums līdz šim nemaz nav piedzīvojuši. Dabas patiesais miers un ūdens tuvums ļauj uzlādēties un vēlāk atgriezties ierastajā ritmā ar jaunu sparu,” par mierpilno sajūtu, ko vēlas dāvāt viesiem, stāsta glempinga saimnieks. 

Laimavoti

Cārmaņa ezers

“Laimavoti” atrodas 250 km attālumā no Rīgas, vienā no Latvijas skaistākajiem novadiem - Latgalē, kas tiek dēvēta par Zilo ezeru zemi. Ja virs Laimavotiem paceļas gaisā, tad visapkārt ir redzami vieni vienīgi ezeri, kuri ieskauj skaistos Latgales pakalnus, mežus un laukus, un Aglonas bazilikas sniegbaltie torņi, kas atrodas vien 20 km attālumā. “Laimavoti” ir brīnišķīga vieta romantiskai atpūtai divatā vai meditatīvai atpūtai vienatnē uz ūdens peldošā mājiņā, vērojot gleznainos Cārmaņa ezera dabas skatus, saullēktus un saulrietus, zvaigžņotās debesis, mēnesnīcu un klausoties putnu dziesmās un dabas skaņās.

Pazust Latgalē

Ildza ezers

“Pazust Latgalē” ir modernas lauku mājas, kas radītas kā iedvesmai un izsmalcinātai atpūtai, tā arī, lai atcerētos bērnības priekus pie vecmāmiņas laukos. Katrā mājā ir terases, kur sagaidīt rīta sauli, lieli panorāmas logi ar skatu uz ezeru, labiekārtotas virtuves, privātas vannasistabas, guļvietas 4 cilvēkiem (ar iespējamu papildvietu). Autentiskā lauku sēta ar trīs vienādām vasaras mājiņām atrodas uz pussalas Ildza ezera krastā, Bogdānu ciemā. No katra mājas loga paveras skats uz ezeru. Mājas ir paredzētas dzīvošanai vasaras sezonā no maija līdz oktobrim.

Tuvāk dabai

Aglona

Brīvdienu māja “Tuvāk dabai” atrodas Aglonā, 3,9 km attālumā no Aglonas bazilikas un 5 km attālumā no Aglonas Maizes muzeja. Viesu rīcībā ir terase un bezmaksas privātā autostāvvieta. Brīvdienu mājiņa iekļauj vienu guļamistabu, virtuvi ar ēdamzonu un vannas istabu. Uz vietas ir pieejams arī grils un netālu no naktsmītnes iespējams makšķerēt. Īpaši piemērota brīvdienām divvientulībā.

Priežvanagi

Kazradži

“Priežvanagi” atrodas gleznainā vietā Rēzeknes upes krastā. “Priežvanagos” viesus gaidīs spēcinoša pirts un karsts kubuls. Tā ir vieta, kur atpūtināt ķermeni un saņemt dvēseles veldzējumu, izraujoties no ikdienas rutīnas. Mājīgajā Laivu mājā ir četras atsevišķas istabas ar komfortablām nakšņošanas iespējām un kamīnzāle, kas ir piemērota dažādām svinībām. Aktīvās atpūtas cienītājiem piedāvāti izbraucieni pa upēm, smailītēs vai vienvietīgos tūrisma kajakos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu