Raidījums: suņu puikas Reko stāsts sacēlis vētru veterinārārstu un dzīvnieku aizsargu vidū

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Četrus gadus vecā suņupuikas Reko stāsts sacēlis vētru gan veterinārārstu, gan dzīvnieku aizsardzības biedrību vidū, vēsta Panorāma.

Kāda Ventspils novada iedzīvotāja ziņojusi biedrības “Ar sirdi delnā” vadītājai Andrai Tomasei par sētā ieklīdušu klaiņojošu suni.

“Suns tiešām bija skumīgā stāvoklī. Ļoti smagi un ilgstoši iekaisušām un neārstētām acīm, varēja redzēt, ka ietekmē redzi, ar grūtībām pārvietojās, ķepas asiņoja," stāsta Tomase. Viņa nākamajā dienā savainoto suni aizvedusi uz dzīvnieku patversmi “Ķepu-ķepā”, kura savukārt dzīvnieku nogādājusi pie veterinārārsta.

Pie veterinārārsta arī nolasīts dzīvnieka čips un sazvanīts saimnieks. “Ķepu-ķepā” dibinātāja Gundega Bidere stāsta, ka saimnieku esot informējuši par dzīvnieka stāvokli un gaidāmo administratīvās lietvedības ierosināšanu. Taču dažas dienas vēlāk sekojis negaidīts pavērsiens – biedrībai veterinārajā klīnikā atteikta acu ārsta konsultācija, jo Latvijas Veterinārārstu biedrība brīdinājusi visus veterinārārstus, ka Reko, iespējams, ir nozagts un no īpašnieka, iespējams, mēģinot izspiest naudu.

Konkrēto gadījumu šobrīd izvērtē PVD, kas saņēmis iesniegumu no policijas par iespējamiem dzīvnieku labturības pārkāpumiem.

Plašāk skaties Panorāmas sižetā! 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu