Sistēmas uzlabojumus pēc traģiskā ugunsgrēka hostelī turpmāk meklēs eksperti EM paspārnē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ugunsnelaime Merķeļa ielā: notikuma vietā norit dzēšanas darbi
Ugunsnelaime Merķeļa ielā: notikuma vietā norit dzēšanas darbi Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ekonomikas ministrija (EM) pārņems ekspertu darba organizēšanu, kas pēc traģiskā ugunsgrēka nelegālajā hostelī Rīgā vērtē iespējamos risinājumus šādu objektu nepieļaušanai un kontrolei, līdz ar to savu darbību pārtrauks Rīgas mēra Mārtiņa Staķa (PP) rosinātā ekspertu darba grupa.

Pēc 28.aprīļa ugunsgrēka nelikumīgā hostelī Merķeļa ielā, Staķis paziņoja, ka veidos starpinstitucionālu darba grupu, kas meklēs risinājumus, lai nākotnē nepieļautu līdzīgas traģēdijas.

Darba grupā darbojās pārstāvji no Iekšlietu ministrijas (IeM), Valsts policijas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, Valsts ieņēmumu dienesta, Veselības inspekcijas, Viesnīcu un restorānu asociācijas, Rīgas Pašvaldības policijas, Rīgas pilsētas būvvaldes un citām pašvaldības struktūrām.

Eksperti minētajā formātā pēc traģiskā ugunsgrēka par iespējamiem risinājumiem diskutējuši vairākas reizes, taču šodien secināts, ka līdzīgus risinājumus meklē arī EM vadīta dažādu nozaru ekspertu grupa. Lai nenotiktu darba dublēšanās, Staķa rosinātā ekspertu grupa darbu neturpinās un turpmāk eksperti meklēs risinājumus EM vadītajā grupā, aģentūrai LETA apliecināja IeM parlamentārā sekretāre Signe Bole.

Bole gan uzskata, ka Rīgas mēra rosinātās ekspertu grupas sanāksmes ir notikušas ar pievienoto vērtību, jo iestāžu eksperti pārrunājuši un apmainījušies ar informāciju par turpmāko iestāžu sadarbību hosteļu uzraudzībā. Tāpat iekšlietu dienesti ir pārskatījuši iekšējos procesus savā darbībā.

Premjers Krišjānis Kariņš (JV) pēc ugunsgrēka Merķeļa ielā izdeva rezolūciju, kurā lūdza EM sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, IeM un Labklājības ministriju (LM) apkopot informāciju par dienestu līdz šim konstatētajiem pārkāpumiem uzņēmuma un personu, kas darbojās degušajā objektā, darbībā.

Tāpat Kariņš lūdza izvērtēt, vai starp atbildīgajām iestādēm ir bijusi pietiekami efektīvi mehānismi pārkāpumu konstatēšanai un novēršanai, kā arī, ja nepieciešams piedāvāt izmaiņas normatīvajos aktos, lai ļautu savlaicīgi reaģēt līdzīgās situācijās. Informācija ir jāapkopo EM.

Jau ziņots, ka 28.aprīlī ugunsgrēkā kādā nelikumīgā hostelī Merķeļa ielā 8 gāja bojā astoņi cilvēki un vēl vairāki cieta. Šī traģēdija aktualizēja problēmu ar nelegāliem hosteļiem, jo neviena no atbildīgajām iestādēm nevarēja atbildēt, kam būtu bijis jāslēdz nelegāli strādājošo iestādi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu