Francijas ārlietu ministrs pauž bažas par Libānas virzīšanos uz "kolektīvo pašnāvību" (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Nodedzināta sīriešu nometne Libānā
Nodedzināta sīriešu nometne Libānā Foto: AFP/SCANPIX

Francijas ārlietu ministrs Žans Īvs Ledriāns piektdien vizītē Beirūtā brīdinājis, ka Libāna virzās uz "kolektīvo pašnāvību", ko organizē valdošā kliķe.

Pēc sprādziena Beirūtas ostā pagājušajā gadā Libānas līderi solīja īstenot reformas, bet deviņu mēnešu laikā vēl nav paspējuši izveidot jaunu valdību.

Ledriāns secināja, ka nav nekādu pazīmju par progresu reformu virzienā, un uzsvēra nepieciešamību atrast ceļu laukā no politiskā strupceļa.

"Līdz šai dienai mans novērojums ir, ka politiskie spēlētāji nav izpildījuši savus pienākumus un joprojām nav nopietni sākuši strādāt pie valsts atveseļošanās," noslēdzot divu dienu vizīti Beirūtā sacīja Ledriāns.

Francijas ārlietu ministrs ceturtdien tikās ar Libānas prezidentu Mišelu Aunu, parlamenta spīkeri Nabihu Berri un topošo premjerministru Saadu Hariri.

Ledriāns sacīja, ka Libānas līderiem jārīkojas tagad, vai arī jārēķinās ar neveiksmes sekām.

Ministrs, kurš pērn salīdzināja Libānu ar ""Titāniku" bez orķestra", apsūdzēja politiķus, kas atbildīgi par politisko strupceļu, valsts vadīšanā pretī iznīcībai.

"Es esmu šeit, lai novērstu šāda veida kolektīvo pašnāvību, ko kāds organizē," sacīja Ledriāns.

Francija pagājušajā mēnesī paziņoja, ka aizliegusi iebraukt valstī vairākām personām no Libānas, kas iesaistītas politiskajā krīzē un korupcijā.

Ledriāns atteicās nosaukt vārdus, bet brīdināja, ka sankcijas var tikt pastiprinātas un attiecinātas uz citiem politiķiem.

Ledriāns vizītē Beirūtā tikās arī ar opozīcijas partiju pārstāvjiem, un šo partiju līderi uztvēra to kā zīmi, ka starptautiskā sabiedrība kļūst atvērta politiskajām alternatīvām.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu