BVKB vēl nav saņēmis vairāku institūciju atzinumus par Daugavas stadiona ledus halles gatavību ekspluatācijai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tiek būvēta Daugavas stadiona ledus halle, kurā atradīsies divi hokeja laukumi, kas paredzēti 2021.gada pasaules čempionātam hokejā.
Tiek būvēta Daugavas stadiona ledus halle, kurā atradīsies divi hokeja laukumi, kas paredzēti 2021.gada pasaules čempionātam hokejā. Foto: Zane Bitere/LETA

Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB) pagaidām nevar pieņemt ekspluatācijā Daugavas stadiona ledus halli, jo nav saņemti vairāku institūciju atzinumi par būves gatavību ekspluatācijai, pavēstīja BVKB pārstāvji.

Birojā informēja, ka BVKB būvinspektori šajā pavasarī vairākkārt ir veikuši būvdarbu kontroli Daugavas stadiona ledus halles būvlaukumā, tostarp pēdējā pārbaude bija 7.maijā.

Vienlaikus BVKB informēja, ka būvinspektori ir izskatījuši pieejamo būvniecības izpildu dokumentāciju, kas ir daļa no nepieciešamās informācijas, lai pieņemtu būvi ekspluatācijā. Tuvākajā laikā tiek gaidīti vairāku institūciju atzinumi par būves gatavību ekspluatācijai, tostarp no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD).

"Tiklīdz pēc būvdarbu pabeigšanas būvniecības ierosinātājs saņems trūkstošos dokumentus un parakstīs BVKB adresētu apliecinājumu par būves gatavību ekspluatācijai, būvinspektori atkārtoti dosies uz objektu, lai veiktu tā pieņemšanu ekspluatācijā," pauda BVKB pārstāvji.

Jau ziņots, ka VUGD gatavos negatīvu atzinumu par Daugavas stadiona ledus treniņu halles atbilstību ugunsdrošības prasībām. VUGD piektdien, 7.maijā, veica halles pārbaudi saistībā ar objekta nodošanu ekspluatācijā. Pārbaudes rezultātā tiek gatavots negatīvs atzinums, kurā būs norādītas konstatētās nepilnības, kas objektam ir jānovērš, lai tas atbilstu ugunsdrošības prasībām.

"Nepieciešamo uzlabojumu veikšana laika grafiku varētu neiespaidot un varam atļauties tos veikt līdz nākamajai nedēļai. Tad, kad būs saņemti atlikušie atzinumi, tad arī gaidāms BVKB atzinums par būves pieņemšanu ekspluatācijā," iepriekš stāstīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāra vietnieks, Sporta departamenta direktors Edgars Severs.

Daugavas ledus halles būvniecība sākās 2020.gada sākumā, un tā ekspluatācijā bija jānodod līdz 2021.gada martam, lai maijā to varētu izmantot pasaules čempionāta hokejā vajadzībām. Ledus halle būs divos stāvos ar kopējo platību 9526 kvadrātmetri, paredzot tajā divus ledus laukumus hokejam un dažādu disciplīnu slidošanai.

Daugavas ledus halles būvdabus veic SIA "ARMS Group" un Igaunijas "RTS Infraehitus", būvprojekta izstrādi un autoruzraudzību SIA "Ozola&Bula, arhitektu birojs", būvprocesu vadību un būvuzraudzību nodrošina SIA "CMB".

Visi darbi tiek veikti Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) projekta "Kultūras un sporta kvartāla izveide Grīziņkalna apkaimē" ietvaros. Projektu īsteno VSIA "Kultūras un sporta centrs "Daugavas stadions". Kopējais projekta finansējums ir 67 560 868,06 eiro, tostarp ERAF finansējums ir 39 931 548,49 eiro, valsts budžeta finansējums ir 5 546 744,82 eiro, pašvaldības finansējums ir 1 500 000 eiro, privātais finansējums ir 1 725 134,98 eiro, bet neattiecināmās izmaksas ir 18 857 439,77 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu