Iekšlietu ministrs un Valsts policijas priekšnieks apsekojis Uzvaras parku (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Sandis Ģirģens

Šodien plkst.9 iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV), Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks un citas policijas amatpersonas klātienē Uzvaras parkā, kur tradicionāli pulcēsies 9.maija svinētāji, pārliecinājās par dienestu gatavību uzraudzīt kārtību, informēja Iekšlietu ministrijas Komunikācijas nodaļā.

Valsts policija sadarbībā ar pašvaldības policiju un citiem dienestiem ir gatavi darbam visā Latvijas teritorijā pēc iepriekš izstrādāta speciāla sabiedriskās kārtības nodrošināšanas plāna.

Tāpat iekšlietu ministrs un Valsts policija aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem, nepulcēties un ievērot valstī noteiktās drošības prasības un ierobežojumus.

Rīgā ierobežos satiksmi Uzvaras parka apkārtnē

Šodien Rīgā, Uzvaras parka apkārtnē, saistībā ar ziedu nolikšanu pie Uzvaras parka pieminekļa tiks ieviestas satiksmes organizācijas izmaiņas, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Satiksmes departamentā.

Līdz pusnaktij tiks aizliegta transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana, izņemot operatīvos un diplomātiskos transportlīdzekļus, trīs Uzvaras parka apkārtnes posmos. Ierobežojumi būs spēkā Bāriņu ielas abās pusēs, posmā no Uzvaras bulvāra līdz E.Smiļģa ielai, Uzvaras bulvāra abās pusēs, posmā no Bāriņu ielas līdz Ojāra Vācieša ielai, kā arī Ojāra Vācieša ielas abās pusēs, posmā no Uzvaras bulvāra līdz Hermaņa ielai.

Tāpat no plkst.8 līdz pusnaktij transportlīdzekļu satiksme, izņemot sabiedrisko transportu, operatīvos un diplomātiskos transportlīdzekļus, tiks slēgta Uzvaras bulvārī, posmā no Ojāra Vācieša ielas līdz Bāriņu ielai, Ojāra Vācieša ielā, posmā no Hermaņa ielas līdz Uzvaras bulvārim, kā arī Ojāra Vācieša ielā, posmā no Uzvaras bulvāris līdz Uzvaras bulvārim.

Savukārt no plkst.9 līdz plkst.24 tiks slēgta autobusa un tramvaja pieturvieta "Slokas iela" abos Uzvaras bulvāra virzienos, pieturvietas "Slokas iela" un "Uzvaras bulvāris" Slokas ielā.

Nepieciešamības gadījumā Valsts policija nodrošinās transportlīdzekļu satiksmes regulēšanu, ierobežošanu vai slēgšanu. Pašvaldība aicina transportlīdzekļu vadītājus būt vērīgiem, savlaicīgi izvēlēties maršrutu un sekot līdzi satiksmes organizācijas izmaiņām.

Vairākās lielajās pilsētās norisināsies "Uzvaras dienai" veltītie publiskie pasākumi

Šodien vairākās lielajās pilsētās norisināsies Krievijā atzīmētajai "Uzvaras dienai" veltītie publiskie pasākumi.

Jelgavā pieteikts publisks pasākums ar desmit dalībniekiem, kas norisināsies Stacijas parkā, aģentūru LETA informēja pašvaldības pārstāve Egita Veinberga. Viņa skaidroja, ka pastiprināta sabiedriskās kārtības uzraudzīšana Jelgavā šodien nav plānota.

Pasākuma pieteicējs ir Eiropas Parlamenta deputātes Tatjanas Ždanokas (LKS) palīgs Andrejs Pagors, kurš gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās Jelgavā kā pirmais saraksta numurs kandidēs no Latvijas Krievu savienības.

Pagors ierakstā "Facebook" informē, ka parkā notiks mītiņš un gājiens. No plkst.10 iedzīvotāji aicināti nolikts ziedus pie piemiņas vietas parkā. Mītiņa rīkotājs aicina atnācējus ievērot distanci un neaizkavēties pie piemiņas vietas.

Arī Jūrmalas pašvaldība nav iebildusi gājiena rīkošanai pilsētā, kurā organizatori sola pulcēt vien deviņus cilvēkus. Gājienu 9.maijā, kad Krievijā svin uzvaru Otrajā pasaules karā, pieteikusi politisko partiju apvienība "Jaunā saskaņa". Dome neiebilda gājiena organizēšanai, taču noteikts, ka gājiena dalībniekiem jāpārvietojas atstarojošās vestēs, tiek ievērots likumā "Par sapulcēm, gājieniem un piketiem" un Ministru kabineta noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai" noteiktās prasības.

Politiskie aktīvisti gājienu plāno pa maršrutu no Ventspils šosejas 30a līdz Eduarda Veidenbauma ielai 1, pa Mežmalas ielu uz Meža kapiem līdz Otrā pasaules kara brāļu kapiem. Pasākums paredzēts no plkst.16 līdz 18.30.

Gājienā tiks nodrošināta pašvaldības policijas klātbūtne.

Savukārt Daugavpils pašvaldības pārstāve Līga Korsaka apliecināja, ka domē nav saņemts neviens pieteikums par pasākumu rīkošanu 9.maijā. Komentējot sabiedriskās kārtības nodrošināšanu pilsētā, viņa apgalvoja, ka pašvaldības policija pašlaik strādā pastiprinātā režīmā, īpaši brīvdienās un svētku dienās.

Arī Rēzeknē publiskie pasākumi nav pieteikti un nenotikšot. Vienlaikus visas dienas garumā būs iespēja nolikt ziedus piemiņas vietā. Pašvaldības pārstāvis Kārlis Pozņakovs skaidroja, ka biedrības "PRO Lakca" pārstāvji, kas parasti organizē 9.maija pasākumus pilsētā, uzraudzīšot, lai tiek ievēroti ar Covid-19 saistītie ierobežojumi.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu