Nogalināto skaits Izraēlas uzlidojumos Gazas joslā pārsniedz 100 (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Gazas josla. Ilustratīvs foto.
Gazas josla. Ilustratīvs foto. Foto: - / AFP

Gazas joslā Izraēlas uzlidojumos pēdējo četru dienu laikā nogalināto palestīniešu skaits pārsniedzis 100, ceturtdien pavēstīja Gazas joslas Veselības ministrija.

Izraēlas uzlidojumos palestīniešu anklāvā kopš pirmdienas nogalināti 103 cilvēki, arī 27 bērni un 11 sievietes, bet 580 cilvēki ievainoti, liecina ministrijas aplēses.

Savukārt Izraēlā kopš pirmdienas nogalināti septiņi cilvēki, arī kāds sešus gadus vecs bērns, kas zaudēja dzīvību, kad ģimenes mājai trāpīja raķete.

Izraēlas armija jau agrāk ceturtdien bija pavēstījusi, ka tās "reaktīvie iznīcinātāji devuši triecienu "Hamas" terora organizācijas izlūkdienesta galvenās mītnes militārajam kompleksam".

"Trieciena brīdī kompleksā atradās dučiem "Hamas" operatīvo darbinieku", teikts paziņojumā.

Vēlāk dienas gaitā no Gazas joslas tikai izšauti vairāki desmiti raķešu uz Izraēlas dienvidu piekrastes pilsētām Ašdodu un Aškelonu, kā arī uz Benguriona lidostas apkaimi valsts vidienē.

Kā no Gazas joslas vēsta ziņu aģentūras AFP fotogrāfs, anklāva ziemeļaustrumu daļā iedzīvotāji pamet mājas pirms iespējamiem izraēliešu uzbrukumiem, vienlaikus Gazas joslā valdošā kustība "Hamas" brīdinājusi par "smagu atbildi" uz iespējamu sauszemes spēku iebrukumu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu