Polija mēģina ar slavenībām veicināt vakcināciju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Polijas valdība vēlas palielināt iedzīvotāju vēlmi vakcinēties, kā paraugu izmantojot dažādas vietējās slavenības. No plakātiem, kā arī reklāmas rullīšos iedzīvotājus par savu veselību rosinās rūpēties gan filmu zvaigznes, gan arī ievērojami sportisti.

Pēc valdības pārstāvju teiktā, kampaņā piedalās nacionālās futbola un volejbola komandas, kā arī „Formulas 1” sacīkšu braucējs Roberts Kubica.

„Vakcinācija ir viens no veidiem, kā atbrīvoties no pandēmijas,” kampaņas atklāšanā pavēstījis Polijas premjerministrs Mateušs Moraveckis. „Ja poļi tagad izrādīs solidaritāti, normāla vasara būs jau pārskatāmā nākotnē”, viņš piebilst.

Arī veselības ministrs Ādams Niedzielskis ir optimistiski noskaņots: „Es rēķinu, ka Polija vasaras brīvlaikā, pateicoties vakcinācijām, pret Covid-19 imunizēs 70 līdz 80 procentus iedzīvotāju.” Šajā aplēsē viņš iekļauj arī tos, kuri ir atveseļojušies no slimības.

Sabiedriskās domas aptaujas iepriekš liecināja, ka skeptiska attieksme pret vakcināciju ir aptuveni 40% poļu, it īpaši ārpus lielajām pilsētām, kur ir lielāka baznīcas ietekme.

Raidsabiedrība „Deutsche Welle” vēsta, ka daudzi Berlīnē strādājošie poļi vakcinēties dodas uz dzimteni, kur tas ir vienkāršāk un ātrāk izdarāms. Vienīgais nosacījums –jābūt sociāli apdrošinātam. Pēc pieraksta uz vakcīnu parasti ir jāgaida nedēļa, bet Polijā ne īpaši populārās "AstraZeneca" vakcīnas dažkārt var dabūt tajā pašā dienā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu