Islandes vulkāns nonācis pārdošanā (1)

TVNET/Bloomberg
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: HALLDOR KOLBEINS / AFP

Pārdošanā nonācis zemesgabals Islandē, uz kura atrodas Fagradalsfjadla vulkāns, kas martā pamodās no vairāku simtu gadu snaudas.

Islandiešu ģimene, kam pieder zemesgabals, jau saņēmusi piedāvājumus no potenciālajiem pircējiem, kuri vēlas tur attīstīt tūrisma objektu, vēsta raidorganizācija "Bloomberg".

Fagradalsfjadls atrodas apmēram 40 kilometru attālumā no Reikjavīkas.

Vulkāns šogad pieredzēja pirmo izvirdumu pēc 900 gadus ilgas snaudas. Priekšvēstnesi - vairākas zemestrīces - bija vērojami jau kopš 2019.gada nogales. 2021.gada 19.martā sākās efuzīvais izvirdums, proti, no plaisām zemē pacēlās lavas straumes. Vulkānu apskatīt ieradās tūkstošiem cilvēku.

Izvirdums joprojām turpinās. Fagradalsfjadls varētu būt aktīvs vēl vairākus gadus un turpināt piesaistīt interesentus, kad atsāksies aktīva ceļošana.

Zemesgabalam ir 19 īpašnieki, kas to mantojuši. Tas tiks pārdots ar nosacījumu, ka cilvēki joprojām varēs piekļūt vulkānam, taču, iespējams, par to varētu iekasēt ieejas maksu vai sākt tur piedāvāt dažādus maksas pakalpojumus.

Islandē ir apmēram 30 lielu vulkānu. 2010.gadā vulkāna izvirdums pie Eijafjadlajegidla ledāja uz vairākām nedēļām radīja traucējumus aviosatiksmē.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu