ASV piemēro sankcijas Mjanmas amatpersonām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Protesti Mjanmā.
Protesti Mjanmā. Foto: EPA/LYNN BO BO

ASV Finanšu ministrija piemērojusi sankcijas 16 augsta ranga Mjanmas amatpersonām un amatpersonu ģimenes locekļiem par atbalstu valdības "vardarbīgajiem un letālajiem uzbrukumiem" prodemokrātiskajai kustībai.

Sankciju sarakstā iekļauti četri militārās huntas Valsts administratīvās padomes locekļi, septiņi ministri, vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs un Mjanmas Centrālās bankas vadītājs.

Sarakstā arī iekļauti trīs Valsts administratīvās padomes locekļu bērni. Šiem locekļiem sankcijas tika piemērotas jau agrāk.

Kopš 1.februāra puča Mjanma iestigusi krīzē, simtiem tūkstošiem protestētāju demonstrācijās pieprasot demokrātijas atjaunošanu valstī.

Hunta cenšas puča pretinieku kustību apslāpēt, lietā liekot nāvējošu spēku, un ir nogalinājusi gandrīz 800 cilvēkus, kā arī aizturējusi aptuveni 3100 aktīvistus, žurnālistus un disidentus.

Starptautiskā sabiedrība huntu nosoda par spēka pielietošanu pret neapbruņotiem civilistiem, vēršot sankcijas pret huntas līderiem, viņu ģimenēm un ar armiju saistītiem uzņēmumiem.

Mjanmas militārais režīms "vardarbīgi apspiež prodemokrātisko kustību valstī un ir atbildīgs par notiekošajiem vardarbīgajiem un letālajiem uzbrukumiem Birmas iedzīvotājiem, tostarp par bērnu nogalināšanu," paziņoja ASV Finanšu ministrija.

Ministrija atklāja, ka arī Kanāda un Lielbritānija piemēros līdzīgas sankcijas Mjanmas militārās huntas locekļiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu