Levits Berlīnē ar Adenauera fonda prezidentu pārrunā Latvijas un Vācijas dialogu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts prezidents Egils Levits
Valsts prezidents Egils Levits Foto: ILMARS ZNOTINS / AFP

Valsts prezidents Egils Levits trešdien Berlīnē tikās ar Konrāda Adenauera fonda prezidentu Norbertu Lammertu, pārrunājot nevalstisko organizāciju un pilsoņu lomu Eiropas nākotnes veidošanā, kā arī Latvijas un Vācijas dialogu, pavēstīja Valsts prezidenta kancelejā.

Sarunā Valsts prezidents ļoti pozitīvi novērtēja Konrāda Adenauera fonda darbību Rīgā, kā arī fonda sadarbību ar Rīgas Konferenci.

Levits uzsvēra, ka līdz ar indivīda tiesību būtisku paplašināšanos pēdējos gadu desmitos svarīga loma ir izglītībai un sabiedrības zināšanām par politisko procesu, un fonds ir devis lielu ieguldījumu šajā jomā Latvijā.

Savukārt Lammerts iepazīstināja ar fonda šī brīža darbību visā pasaulē, tai pašā laikā novērtējot, ka tieši Baltijas valstīs pēdējo 30 gadu laikā tā ir bijusi visauglīgākā.

Abas puses pārrunāja konferenci par Eiropas nākotni kā labu veidu, lai Eiropas Savienības pilsoņi varētu vairāk iesaistīties lēmumu pieņemšanas procesā par Eiropas attīstību.

TVNET jau rakstīja, ka Valsts prezidents šajās dienās atrodas darba vizītē Vācijā, lai ar Vācijas amatpersonām un masu medijiem pārrunātu Latvijas un Vācijas divpusējās attiecības, ES aktualitātes un Eiropas drošības izaicinājumus.

Levits aprīļa beigās pabeidza vakcinēšanos pret Covid-19 ar "AstraZeneca" vakcīnu, un pēc tam viņš devās ārvalstu vizītēs uz Poliju un Vatikānu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu