VP sagatavojusi rīcības plānu kārtības nodrošināšanai skatītāju klātbūtnei hokeja čempionātā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Olimpiskais sporta centrs un "Arēna Rīga"
Olimpiskais sporta centrs un "Arēna Rīga" Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts policijai jau ir sagatavots rīcības plāns kārtības nodrošināšanai attiecībā uz skatītāju klātbūtni pasaules hokeja čempionātā Rīgā, šodien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē atzina Iekšlietu ministrijas (IeM) parlamentārā sekretāre Signe Bole.

Viņa atgādināja, ka policija jau kopš pandēmijas nodarbojas ar Covid-19 ierobežojumu ievērošanas kontroli. Par skatītāju veselības drošību IeM gan atbildību nevarot uzņemties, taču iekšlietu dienesti ir gatavi sekot līdzi situācijas attīstībai.

Tāpat Bole norādīja, ka čempionāta iekštelpās par drošību rūpējas privāta apsardzes kompānija, tāpēc skatītāju klātbūtne iekšlietu dienestiem papildu izdevumus neradīs.

Ārlietu ministrijas (ĀM) pārstāve Guna Japiņa komisijā norādīja, ka ĀM neatbalsta skatītāju klātbūtni čempionātā. Viņa argumentēja, ka skatītāju klātbūtne rada jautājumus par tiesiskās vienlīdzības principiem laikā, kad liela daļa skolēnu nevar pat klātbūtnē apmeklēt skolas.

Tāpat Latvijā joprojām nav sasniegta pietiekami augsta iedzīvotāju vakcinācijas aptvere. "Varam redzēt, ka pilns vakcinācijas kurss nav bijis iespējams katram gribētājam. Vakcinācijas aptvere ir diezgan maza, tas rada jautājumu par tiesiskās vienlīdzības principiem," norādīja Japiņa.

ĀM pārstāve arī norādīja, ka, čempionāta laikā kāpjot saslimstības rādītājiem, Latvija nevarēs izmantot visas "zaļā" sertifikāta dotās iespējas.

Jau ziņots, ka Saeima vakar pieņēma lēmumu uzdot valdībai izstrādāt kārtību, lai pret Covid-19 vakcinētajiem un slimību nesen pārslimojušajiem ļautu klātienē vērot pasaules hokeja čempionātu Rīgā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu