Saistībā ar sākto kriminālprocesu Viņķele uz laiku atkāpusies no "Kustības "Par!"" domes vadītājas amata (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilze Viņķele.
Ilze Viņķele. Foto: Evija Trifanova/LETA

Pēc kriminālprocesa sākšanas par vakcīnu iepirkumu bijusī veselības ministre Ilze Viņķele (AP) paziņojusi, ka uz laiku atkāpjas no partijas "Kustība "Par!"" domes vadītājas amata un valdes locekles posteņa.

Politiķe savā tvitera konta ierakstā norāda, ka labprāt sadarbosies un palīdzēs izmeklēšanai. Līdz tam politiķe atkāpjas no domes vadītājas un valdes locekles amata, norāda Viņķele.

Kā ziņots, prokuratūra ir sākusi kriminālprocesu par iespējamo amatpersonu bezdarbību saistībā ar Covid-19 vakcīnu pirmo iepirkumu, un šajā lietā tiks vērtēta arī ministru iespējamā atbildība, ceturtdien valdības sēdē paziņoja ģenerālprokurors Juris Stukāns.

Materiāli nodoti Valsts policijai un kriminālprocess patlaban ir sākts par faktu, nevis konkrētu personu, aģentūra LETA noskaidroja prokuratūrā. Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 319.panta 1.daļas. Likums par bezdarbību paredz brīvības atņemšanu līdz trim gadiem, piespiedu darbu, vai naudas sodu.

Jau ziņots, ka ģenerālprokurors martā atzina par nepieciešamu Personu un valsts tiesību aizsardzības departamenta prokuroram veikt pārbaudi par Covid-19 vakcīnu iepirkumu.

Pirmajā iepirkumā, līdz 2020.gada 19.novembrim, Latvija varēja pieteikties līdz 860 000 "Pfizer" vakcīnu devām, bet faktiski tika pieņemts lēmums par 97 500 vakcīnu devu iepirkšanu. Nākamajā kārtā, kad tika piedāvātas 430 000 šī ražotāja vakcīnu devas, Latvija pieteicās uz 100 000.

Latvijas Televīzija iepriekš ziņoja, ka pagājušā gada nogalē neformālā veselības aprūpes nozares ierēdņu darba grupa nolēmusi pasūtīt arī tikai pusi no piedāvātā augsti efektīvas Covid-19 vakcīnas "Moderna" daudzuma - 336 566 devu.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu