Korupcijas apkarotāji Ventspilī izņem pagrabā noslēptās aģitācijas avīzes (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ventspilī no kādas daudzdzīvokļu mājas pagraba izņemtas slēptās aģitācijas avīzes "Ko visādi ventspilnieki.lv tev nestāsta" eksemplāri, informēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB).

KNAB rīcībā nokļuva informācija par Ventspilī izplatītu priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu, avīzes veida izdevumu "ko visādi ventspilnieki.lv tev nestāsta". Ņemot vērā, ka izdevums neatbilda likumā noteiktajiem priekšvēlēšanu aģitācijas noformēšanas kritērijiem, proti, izdevumam nebija norādīts nedz materiāla apmaksātājs, nedz tirāža, KNAB sāka resorisko pārbaudi.

KNAB pārbaudes laikā noskaidroja aģitācijas veicēju, kas šobrīd definēts kā trešā, ar partijām nesaistīta, persona, kā arī aptuveno materiāla tirāžu un izmaksas.

Šie fakti papildus norādīja uz iespējamību, ka aģitācijas veicējs varētu būt pārsniedzis maksimālo summu, kādu likums ļauj izlietot priekšvēlēšanu aģitācijai personām, kas nav saistītas ar partijām un to apvienībām. Likums ar partijām nesaistītai personai paredz tiesības politiska spēka aģitācijai atvēlēt maksimums 7500 eiro, un birojam ir aizdomas, ka minētā summa šajā gadījumā ir pārsniegta.

25.maijā KNAB pieņēma lēmumu aizliegt izdevuma turpmāku izplatīšanu. KNAB darbību laikā iestāde noskaidroja izplatīšanai sagatavoto eksemplāru glabāšanas vietu un sadarbībā ar Valsts policiju daļu no izdevumiem izņēma no kādas daudzdzīvokļu mājas pagraba.

KNAB arī šovakar turpina darbības, lai novērstu slēptās priekšvēlēšanu aģitācijas materiāla izplatīšanu. Tiesībaizsardzības iestādes sešos objektos Ventspilī izņēmušas vairāk nekā 11 000 izplatīšanai glabāto minēto izdevumu.

KNAB turpinās veikt resorisko pārbaudi, tostarp lems par administratīvā soda piemērošanu par slēptās aģitācijas īstenošanu vai kriminālprocesa sākšanu par iespējamu politisko partiju nelikumīgu finansēšanu.

Latvijas televīzijas raidījums "De Facto" iepriekš vēstīja, ka avīzē sliktā gaismā parādīti "Jaunās Vienotības" un Latvijas Reģionu apvienības saraksta kandidāti, savukārt pozitīvi atspoguļots pašlaik apcietinājumā esošais domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs (Latvijai un Ventspilij).

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu