VVD vēl nav izdevies noskaidrot Daugavpils apkārtnē atrastajās mucās esošo vielu izcelsmi (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vēsturiski piesārņotā vieta Sarkandaugavā SIA "Ovi Rīga" teritorijā, kurā Valsts vides dienests īsteno sanācijas projektu. Ilustratīvs attēls
Vēsturiski piesārņotā vieta Sarkandaugavā SIA "Ovi Rīga" teritorijā, kurā Valsts vides dienests īsteno sanācijas projektu. Ilustratīvs attēls Foto: Ieva Lūka/LETA

Valsts vides dienesta (VVD) darbinieki pēdējo dienu laikā Daugavpils apkārtnē kopumā ir atraduši jau 60 mucas ar nezināmas izcelsmes vielām, kuru izcelsmi gan pagaidām nav izdevies noskaidrot, pastāstīja dienesta sabiedrisko attiecību vadītāja Kristīne Kļaveniece.

Mucu satura analīžu rezultāti vēl nav zināmi, tos varētu gaidīt nākamnedēļ vai aiznākamnedēļ.

Vienlaikus ziņots, ka vienā no mucu atrašanās vietām bija izveidojusies arī noplūde astoņu kvadrātmetru platībā. To izdevies novērst un piesārņoto grunts ir savākta.

Kļaveniece atzīmēja, ka pašlaik visi dienesti strādā pie tā, lai noteiktu no kurienes šīs mucas ir. Kļaveniece arī stāstīja, ka aizvadītajā diennaktī atrastās mucas vizuāli ir līdzīgas iepriekš atrastajām

Tāpat VVD aicina iedzīvotājus ziņot, ja vēl kaut kur tiek atrastas kādas mucas. Dienesta pārstāve pauda lielu pateicību iedzīvotājiem, kuri līdz šim ziņoja par atrastajām mucām, piebilstot, ka šis ir ļoti labs piemērs, kad iedzīvotāji nepaliek vienaldzīgi un sniedz informāciju.

VVD aicina iedzīvotājus ziņot, ja to rīcībā ir kāda papildus informācija par personām, kas iespējams ir iesaistītas šī pārkāpuma izdarīšanā. Informācija jānosūta uz e-pastu "okc@vvd.gov.lv" vai jāsazinās, zvanot uz VVD vienotā zvanu centra tālruni 26 338 800, kā arī ziņot VP, zvanot uz tālruņiem 65 403 311 vai 110.

Jau ziņots, ka Daugavpilī un Daugavpils novadā pagājušajā diennaktī atrastas vēl 29 mucas ar nezināmas izcelsmes vielām, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pēcpusdienā VUGD saņēmuši informācija par 16 atrastām mucām Daugavpils novada Līksnas pagastā. Savukārt vakarā saņemts izsaukums uz Daugavas ielu Daugavpilī, kur meža teritorijā uzietas vēl 13 mucas ar nezināmas izcelsmes saturu. Šajā gadījumā bija izveidojusies arī noplūde astoņu kvadrātmetru platībā.

Par atradumiem informēta Valsts policija un VVVD. Atbildīgie dienesti nodrošinājuši mucu savākšanu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu