Boriss Džonsons slepenībā salaulājies

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Rebecca Fulton/Pool via REUTERS TPX IMAGES OF THE DAY

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons Vestminsteras katedrālē salaulājies ar dzīvesbiedri Keriju Simondsu, vēsta raidorganizācija BBC. Kāzas līdz pēdējam brīdim tika turētas noslēpumā.

"Nelielā" laulību ceremonija notika sestdienas pēcpusdienā, apstiprinājis Dauningstrītas runasvīrs. Pāris plāno nākamā gada vasarā vēlreiz nosvinēt kāzas kuplākā ģimenes un draugu lokā, un arī medusmēnesis atlikts uz šo laiku.

Džonsons ir pirmais Lielbritānijas premjers, kas pēdējo nepilnu 200 gadu laikā apprecējies, esot amatā. Pēdējoreiz tas notika 1822.gadā, kad premjerministra amatu ieņēma Roberts Benksss Dženkinsons.

"Mail on Sunday" ziņo, ka ceremonijā piedalījušies 30 viesi, kuri ielūgumus saņēmuši pavisam neilgi pirms tam. Tas ir maksimālais viesu skaits, ko pašlaik pieļauj Covid-19 izplatības ierobežošanai noteiktie ierobežojumi Anglijā. Dauningstrīta nenosauc, kādi cilvēki bija ielūgti uz Džonsona kāzām.

Vietējie mediji ziņo, ka Vestminsteras katedrāle sestdien apmeklētājiem tika slēgta ap plkst.13.30.

Tā ir 56 gadus vecā Džonsona trešā laulība. Romas katoļu baznīca pieļauj šķirteņu laulāšanu, ja iepriekšējās laulības slēgtas citās konfesijās.

Simondsa 2010.gadā pievienojās konservatīvajai partijai un vēlāk kļuva par tās preses nodaļas vadītāju. Viņa darbojās Džonsona kampaņā, kandidējot uz pārvēlēšanu Londonas mēra amatā. 2018.gadā Simondsa pameta darbu partijā un sāka strādāt dabas aizstāvju organizācijā "Oceana", bet vēlāk - "Aspinall" fondā.

Džonsona un Simondsas attiecības pirmoreiz nonāca atklātībā 2019.gada sākumā. 2020.gada februārī viņi atklāja, ka ir saderinājušies un gaida mazuli. Pāra dēls Vilfreds piedzima pagājušā gada aprīlī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu