Austrijas eksministre apstiprināta "Rosņeftj" direktoru padomē (32)

Viņa savās kāzās dejoja ar Putinu
LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Austrijas bijusī ārlietu ministre Kārina Kneisla, kas savās kāzās dejoja ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, apstiprināta Krievijas naftas rūpniecības lieluzņēmuma "Rosņeftj" direktoru padomē, trešdien pavēstīja uzņēmums.

2018.gadā Kneisla, kas tolaik ieņēma ārlietu ministres amatu, uz savām kāzām uzaicināja Putinu un viesībās ar Kremļa saimnieku dejoja, ar šo savu uzvedību izpelnoties pasaules mediju uzmanību.

56 gadus vecā politiķe nākamajā gadā valdību pameta.

Kneisla apstiprināta "Rosņeftj" direktoru padomē kā neatkarīga direktore, pēc otrdien notikušās ikgadējās akcionāru sanāksmes pavēstīja uzņēmums.

Viņa pievienojas bijušajam Vācijas kancleram Gerhardam Šrēderam, kas padomes priekšsēdētāja amatā atrodas kopš 2017.gada un šajā amatā ticis pie 600 000 dolāru algas.

Krievijas lielākā naftas ražotāja "Rosņeftj" vadītājs ir Igors Sečins - viens no Putina lojālākajiem sabiedrotajiem.

Pēdējo gadu laikā Austrija likusi akcentu uz ciešām saitēm ar Krieviju.

2018.gadā, kad vairākas Eiropas Savienības (ES) valstis izraidīja Krievijas diplomātus, reaģējot uz bijušā dubultaģenta Sergeja Skripaļa saindēšanu Lielbritānijā ar ķīmisko ieroci "Novičok", Austrija atteicās sekot šim piemēram, aizbildinoties ar "neitralitāti".

Kā liecina informācija Kneislas personīgajā tīmekļa vietnē, viņa pēdējā laikā sarakstījusi vairākus viedokļrakstus Kremļa propagandas telekanālam RT.

Komentāri (32)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu