Nedēļas nogalē Siguldā norisināsies stādu tirgus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Šajā nedēļas nogalē, 5. un 6. jūnijā, Siguldas pils kvartālā un tuvējā apkārtnē mazā tirgus formātā norisināsies Stādu parāde-tirgus, kurā būs iespēja iegādāties vasaras puķes, augļu kokus un ogulājus, dekoratīvos kokus un krūmus, kā arī daudzgadīgās puķes un citus stādus.

Līdzās stādu tirdzniecībai būs iespēja aplūkot un iegādāties arī amatniecības un dārza preces, kā arī tehniku. Būs iespēja nogaršot Latvijā ražotus gardumus. Pielāgojoties epidemioloģiskajai situācijai, stādu tirgus būs sadalīts astoņās tirdzniecības zonās, ievērojot valstī noteiktos noteikumus, lai būtu droši gan stādu tirgotājiem, gan apmeklētājiem.

Stādu tirgus apmeklētāji automašīnas varēs novietot netālu no slēgtās zonas pie Krišjāņa Barona pieminekļa lokveida kustības. Uz stādu tirgu varēs atbraukt arī ar vilcienu un velosipēdu, jo videi draudzīgāka transportlīdzekļu izmantotājiem tiks iekārtota īpaša velostāvvieta zaļajā zonā pie Dabas aizsardzības pārvaldes ēkas.

Lai tirgus norisinātos droši visām iesaistītajām pusēm, pasākuma organizatori aicina apmeklētājus ņemt vērā piesardzības pasākumus un uzņemties individuālo atbildību par savu veselību, tirgus teritorijā nēsāt deguna un mutes aizsegus, dezinficēt rokas un ievērot 2 metru distanci.

Šajā pašā laikā otrā Siguldas malā, Zaļās villas kvartālā, norisināsies tradicionālais BIO tirgus, kurā varēs iegādāties dažādu mājražotāju un amatnieku darinātas lietas, kuras ražotas ievērojot dabai draudzīgus principus.

Siguldas novada pašvaldība atgādina, ka Gaujas senielejā - posmā no Turaidas līdz Siguldas kalnam - notiek ceļa pārbūve. Caurbraucot šo posmu, autobraucējiem jārēķinās ar papildu laiku ceļā vai jāizvēlas citi apbraukšanas ceļi.

Latvijas Stādu parādi rīko Stādu un kūdras inovāciju fonds sadarbībā ar Stādu audzētāju biedrību un Siguldas novada pašvaldību. Šogad Stādu parāde svinēs 17 gadu jubileju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu