Padzeries! Rīgā darbojas desmit dzeramā ūdens brīvkrāni (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Rīgā darbojas desmit dzeramā ūdens brīvkrāni, šovasar plānots ierīkot vairākus jaunus, informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Populārākie brīvkrāni atrodas Rātslaukumā pie Rolanda statujas, Centrāltirgū un Jūrmalas gatvē 133. Tie izvietoti arī tādās publiskās vietās, kur apkaimju iedzīvotājiem ir apgrūtināta piekļuve centralizētajai ūdensapgādei, piemēram, Jūrmalas gatvē un Kundziņsalā.

"Piekļuve dzeramajam ūdenim ir svarīga, jo palīdz samazināt radīto atkritumu daudzumu, kā arī atvieglo pilsētas iedzīvotāju un viesu ikdienu. Šovasar iecerēts pilsētā uzstādīt vēl papildus brīvkrānus tādās publiskās vietās kā Vērmanes dārzā pie bērnu rotaļu laukuma, Ziedoņdārzā pie strūklakas, Mežaparkā pie Zooloģiskā dārza ieejas un Krišjāņa Barona ielas bērnu laukumā," skaidro Rīgas domes deputāte Mairita Lūse (PP).

Viņa norādīja, ka nākotnē plānota sadarbība arī ar kafejnīcām un restorāniem, kā arī iecerēts veicināt dzeramā ūdens pieejamību publiskās iestādēs.

Dzeramā ūdens brīvkrāni atrodas Jūrmalas gatvē 133, Voleru ielā 58, Voleru ielā 67, Krēmeru ielā 14, Voleru ielā 57, Kaķasēkļa dambī 22, Mazajā Vējzaķsalā 17, Kundziņsalas 9. šķērslīnija 3, Rātslaukumā un Rīgas Centrāltirgū.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu