Saeimas Tautsaimniecības komisiju Nemiro vietā turpmāk vadīs Feldmans (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisiju turpmāk vadīs Krišjānis Feldmans (JKP), par šodien sēdē deputātu pieņemto lēmumu informēja parlamenta Preses dienestā.

Līdzšinējais komisijas priekšsēdētājs Ralfs Nemiro (PCL; KPV LV) tika ievēlēts par komisijas priekšsēdētāja biedru. Izmaiņas komisijas vadībā saistītas ar "Par cilvēcīgu Latviju" (iepriekš "KPV LV") izslēgšanu no koalīcijas.

Feldmans norāda, ka viena no Tautsaimniecības komisijas prioritātēm būs ostu reformas pabeigšana, lai nodrošinātu ostu pārvaldību atbilstoši valsts kapitālsabiedrību korporatīvās pārvaldības vadlīnijām.

"Tāpat komisija pievērsīsies tautsaimniecības attīstības jautājumiem, piemēram, kredītresursu pieejamības, investīciju piesaistes, eksportspējas veicināšanas un tehnoloģiskās attīstības jautājumiem. Īpaši tuva man ir lauksaimniecības joma, tāpēc komisija neaizmirsīs par mazo un vidējo lauksaimnieku konkurētspējas celšanas jautājumiem," uzsvēra Feldmans.

Tautsaimniecības komisija strādā ar uzņēmējdarbību, lauksaimniecību, vidi un reģionālo politiku saistītiem likumprojektiem. Komisijas pārziņā ir arī enerģētikas sektors, būvniecība, satiksme un transports, kā arī reģionālā ekonomiskā politika.

Pamatojoties uz Saeimas lēmumiem, komisijas izskata likumprojektus, priekšlikumus un iesniegumus.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu